fatihylmz

Üyecik
İyi forumlar dilerim. A320M S2H, RTX 4060, R5 5600, 2x8 3000 MHz sistem sahibiyim. Performanstan memnun değilim ve aynı zamanda 2K'ye geçmek istiyorum. Testlerdeki FPS değerlerini sistemim veremiyor. Kasa mesh ızgaralı, sistem hava alıyor, ısınma sorunu yok. FurMark testi falan hiç yapmadım. Sistem de elimde değil, ne FPS bilgisi ne de FurMark vs. testi yapabilirim. Yine de olması gerekenden az performans aldığımı bilin. Belki oyunları HDD'ye kurmamdan dolayı olabilir, bilmiyorum.

A320M bu sistemin performansından çalar mı? PCI Express mevzusunu yeni öğrendim. 4060 4.0'mış. Anakart ise 3.0. Şimdi, 2K monitör aldım. Sırada 9060 XT ve 1 TB M.2 SSD almak istiyorum. M.2 tavsiyelerinizi bekliyorum. Ek olarak anakart değiştirmem gerekir mi? Windows SSD'ye kurulu, oyunlar HDD üzerinde sadece.

PCI Express 4.0 ile 3.0 arasında GPU açısından oyun performansı açısından aşırı büyük bir dererecede fark yok, maksimum %2 ya da %5 performans farkı görürsünüz. Elinizdeki bütçe nedir?

Toplam bütçen ne kadar? O sisteme anakart upgradesi güzel olur.
Hocam spesifik aslinda. 9060 XT 28-30 lira zaten. M.2 SSD icin de 8 lira ve civari ama 9 liraya cikmak istemiyorum, cok kaliteliyse olur. Her parca icin f/p kafasindayim. Butcem cikar para sorunum yok. Anakart tavsiyesi verirseniz onu da alabilirim. A520m mi tercih edilmeli B serisine gecilmeli mi? Her zaman A320m kartimdan performans konusunda supheleniyordum ama kanitlayamiyordum.

PCI Express 4.0 ile 3.0 arasında GPU açısından oyun performansı açısından aşırı büyük bir dererecede fark yok, maksimum %2 ya da %5 performans farkı görürsünüz. Elinizdeki bütçe nedir?
Hocam net sayisal bir rakam veremiyorum ama aldigim performansin %5 kayiptan fazla olduguna eminim. Akici oynamak icin pcyi 60hz sabitleyip hikayeli oyunlarda vsync acip oynuyordum. Hogwarts legacy berbat mesela. 1080 yuksekte dlss ise yuksek performansta drop yiye yiye oynuyorum. Rt kapali. Hadi o HDD ile alakali olsun. Cogu oyunda dlss yuksek performans acmadan sabit 60 fps alamiyordum bile. Millet hep dlss kalitede oynuyor izledigim videolarda. Zoruma gidiyor.

Hocam spesifik aslinda. 9060 XT 28-30 lira zaten. M.2 SSD icin de 8 lira ve civari ama 9 liraya cikmak istemiyorum, cok kaliteliyse olur. Her parca icin F/P kafasindayim. Bütçem cikar para sorunum yok. Anakart tavsiyesi verirseniz onu da alabilirim. A520M mi tercih edilmeli b serisine gecilmeli mi? Her zaman A320M kartimdan performans konusunda supheleniyordum ama kanitlayamiyordum.

Ucuz bir PCI-e 4.0 destekli anakart bakılabilir. Net bir önerim yok bayağıdır fiyatlara hakim değilim eğer hala ucuzsa B550 HDV alınabilir.

Hocam spesifik aslinda. 9060 XT 28-30 lira zaten. M.2 SSD icin de 8 lira ve civari ama 9 liraya cikmak istemiyorum, cok kaliteliyse olur. Her parca icin f/p kafasindayim. Butcem cikar para sorunum yok. Anakart tavsiyesi verirseniz onu da alabilirim. A520m mi tercih edilmeli B serisine gecilmeli mi? Her zaman A320m kartimdan performans konusunda supheleniyordum ama kanitlayamiyordum.

Hocam net sayisal bir rakam veremiyorum ama aldigim performansin %5 kayiptan fazla olduguna eminim. Akici oynamak icin pcyi 60hz sabitleyip hikayeli oyunlarda vsync acip oynuyordum. Hogwarts legacy berbat mesela. 1080 yuksekte dlss ise yuksek performansta drop yiye yiye oynuyorum. Rt kapali. Hadi o HDD ile alakali olsun. Cogu oyunda dlss yuksek performans acmadan sabit 60 fps alamiyordum bile. Millet hep dlss kalitede oynuyor izledigim videolarda. Zoruma gidiyor.
DDR4'de kalacağız değil mi?