Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
FXAA kullanıyorsan o görüntüyü çok fazla bulanıklaştırıyor, MSAA asla kullanma performansı öldürüyor, TAA en iyisi. Ekran kartın RTX olduğu için varsa DLAA açman görüntü açısından en iyisi, 2-3 fps kayıp yaşarsın ama.Kenar yumuşatma ayarlarını gözden geçir. Eğer Frame Generation açıyorsan (belirttiğin oyunlarda o destek var mı bilmiyorum) bir miktar bulanıklık yapabiliyor.
DLLS/FSR kapalı mı?
Gloxinium
Becerikli
Film Grain ve Chromatic Aberration ayarları açıksa kapatmanı tavsiye ediyorum, görüntüyü cidden iğrençleştiren çok gereksiz 2 ayar kendileri. Film grain ekrana karıncalanma efekti ekliyor, Chromatic Aberration ise bazı yerlere yeşil ve kırmızı renginde çok gereksiz detaylar ekliyor, böyle 3d filmi 3d gözlüksüz izliyormuşsun gibi.Yüksek ayarlardayım görüntü kötü görünüyor. Sistem RTX 4060, Ryzen 5600, 16 GB DDR4 RAM. God of War'da da aynı sorun gerçekleşiyor.
Eki Görüntüle 138251
Dexter Moggan
Çalışkan
Kenar yumuşatma ayarlarını gözden geçir. Eğer Frame Generation açıyorsan (belirttiğin oyunlarda o destek var mı bilmiyorum) bir miktar bulanıklık yapabiliyor.
Gloxinium
Becerikli
FXAA kullanıyorsan o görüntüyü çok fazla bulanıklaştırıyor, MSAA asla kullanma performansı öldürüyor, TAA en iyisi. Ekran kartın RTX olduğu için varsa DLAA açman görüntü açısından en iyisi, 2-3 fps kayıp yaşarsın ama.Kenar yumuşatma ayarlarını gözden geçir. Eğer Frame Generation açıyorsan (belirttiğin oyunlarda o destek var mı bilmiyorum) bir miktar bulanıklık yapabiliyor.
Dexter Moggan
Çalışkan
Hocam FXAA bende oyunlarda görüntüyü aşırı keskinleştiriyor çivi gibi yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Rahatsız edici olduğu için asla açmıyordum.FXAA kullanıyorsan o görüntüyü çok fazla bulanıklaştırıyor, MSAA asla kullanma performansı öldürüyor, TAA en iyisi. Ekran kartın RTX olduğu için varsa DLAA açman görüntü açısından en iyisi, 2-3 fps kayıp yaşarsın ama.
Gloxinium
Becerikli
FXAA görüntüyü keskinleştirmekten çok bulanıklaştırıyor, şahsen hiçbir oyunda FXAA açmıyorum ki öyle oynadığım oyunlarda da FXAA görmedim hiç. MSAA ise çok fazla performans kaybı yaşatıyor, 60 fpsde başlayıp 2x, 4x, 8x derken 20 fpsye kadar düşersin. TAA ise görüntü ve performans açısından iyi ama oyundan oyuna TAA çok değişiyor, RDR2de uzakları çok bulanık gösterirken başka oyunda keskin gösterebiliyor. Tabi RTX kartınız varsa en iyi ve tek seçenek DLAA'dir, diğer tüm çözümlerden hem performans hem görüntü açısından en iyisi.Hocam FXAA bende oyunlarda görüntüyü aşırı keskinleştiriyor çivi gibi yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Rahatsız edici olduğu için asla açmıyordum.
@Dexter Moggan https://www.digitaltrends.com/computing/what-is-anti-aliasing/#dt-heading-types-of-anti-aliasing bu sitede popüler kenar yumuşatmaları anlatıyor, bir bakabilirsin.
Son düzenleme:
8bankai
Uzman
FXAA görüntüyü keskinleştirmekten çok bulanıklaştırıyor, şahsen hiçbir oyunda FXAA açmıyorum ki öyle oynadığım oyunlarda da FXAA görmedim hiç. MSAA ise çok fazla performans kaybı yaşatıyor, 60 FPS'de başlayıp 2X, 4X, 8X derken 20 FPS'ye kadar düşersin. TAA ise görüntü ve performans açısından iyi ama oyundan oyuna TAA çok değişiyor, RDR2'de uzakları çok bulanık gösterirken başka oyunda keskin gösterebiliyor. Tabii RTX kartınız varsa en iyi ve tek seçenek DLAA'dir, diğer tüm çözümlerden hem performans hem görüntü açısından en iyisi.
@Dexter Moggan https://www.digitaltrends.com/computing/what-is-anti-aliasing/#dt-heading-types-of-anti-aliasing bu sitede popüler kenar yumuşatmaları anlatıyor, bir bakabilirsin.
Hocam çok teşekkür ederim dediğiniz şekilde yaptım düzeldi hayırlı geceler diliyorum.
Gloxinium
Becerikli
Rica ederim, yardım edebildiysem ne mutlu bana. Hayırlı geceler ve iyi oyunlar dilerim.Hocam çok teşekkür ederim dediğiniz şekilde yaptım düzeldi hayırlı geceler diliyorum.
Yeni konular
-
-
-
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-
-
-
Wraith Esports Firmasından alışveriş yapar mısınız?
- Telefonunu Çıkra