Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

can2626

Uzman
Herkese merhaba. 8 gün önce İtopya'dan aldığım sistemimde ani FPS düşmesi mevcut.

Mesela Rocket League'de 600 FPS alıyorum fakat 1 saniyelik FPS düşüşleri oluyor. V-Sync açtım hala aynı. Gelelim sıradaki oyuna: Outlast Trials. O da aynı şekilde. Oyunun online girme yerinde 200 FPS'den 30'a düşüyor garip bir şekilde. GTA 5'te ise Full Ultra ayarlarda ilk günler 90-120 arası oynuyordum, dün biraz oynadım 57 FPS'ye kadar geriledi ve oralarda takılmaya başladı.

İnternette dolaşırken de 1 saniyelik takılmalar oluyor. Çok rahatsız etmeye başladı beni. İşlemci sıcaklığıma bakıyorum boştayken 30-50 derece, oyundayken en fazla 80 dereceyi gördü ama genelde en fazla 76 dereceyi görüyor. Sürekli kontrol ediyorum.

Yer yok belki ondan takılıyor desem boşta 160 GB yer var. Ekran kartına gelecek olursak genelde oyunlarda 50 ile 68 arası takılıyor. BIOS güncelledim, ekran kartım güncel.

Sistemim:
  • Intel Core i5 12400F 4.40GHz
  • Anakart: ASUS Prime H610M-K D4 3200MHz DDR4
  • RAM: 16x2 32 GB Kingston RAM biri Beast diğeri Fury 3200 MHz (XMP AÇIK)
  • Ekran kartı: ASUS GeForce RTX 4060 Dual OC V2 Edition 8 GB GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Kartı
  • SSD: Kioxia 500GB Exceria G2 NVMe M.2 SSD (2100 MB Okuma / 1700 MB Yazma)
Değerli yorumlarınızı bekliyorum saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
LoL oynamıyorum da Valorant'ta doğarken falan nadir hissettiriyor dropu ama giriyor yani. Outlast'ta da online girme yerinde sürekli drop var sabit.

Bende de aynı şekilde bir türlü çözemedim. Yapmadığım şey kalmadı. SSD test ettim, RAM test ettim sıkıntı yok gibi.

LoL oynamıyorum da Valorant'ta doğarken falan nadir hissettiriyor dropu ama giriyor yani. Outlast'ta da online girme yerinde sürekli drop var sabit.

Sorunu çözdüm yeni aldığım PC kasasının USB gösterge bağlantısı drop yapıyormuş. Cooler Master'a mail attım.
Şahsi fikrim yanlış olabilir ama kaliteli bir işlemci soğutucu satın alıp tekrar denemeniz. Ekran Kartınızın markası en iyi soğutmaya sahip diğer markalarla kıyasladığımızda yani ekran kartıyla alakalı bir sorun yok. I5-12400F için genelde önerirler kule tipi soğutucu. Lol zaten sıkıntılı bu drop normal ama diğer yerlerde yaşadığınız droplar kesinlikle normal değil. İşlemciniz fazla ısındığı için bence bu dropları yiyorsunuz. Stok fan yetersiz Intel I5-12400F için. Dediğim gibi belki yanılıyor olabilirim ama 2000-3000 liraya kıyıp isterseniz deneyebilirsiniz.
ama hocam benim işlemci max 80 dereceyi gördü gayet normal bir değer değil mi bu ?

Şahsi fikrim yanlış olabilir ama kaliteli bir işlemci soğutucu satın alıp tekrar denemeniz. Ekran Kartınızın markası en iyi soğutmaya sahip diğer markalarla kıyasladığımızda yani ekran kartıyla alakalı bir sorun yok. I5-12400F için genelde önerirler kule tipi soğutucu. Lol zaten sıkıntılı bu drop normal ama diğer yerlerde yaşadığınız droplar kesinlikle normal değil. İşlemciniz fazla ısındığı için bence bu dropları yiyorsunuz. Stok fan yetersiz Intel I5-12400F için. Dediğim gibi belki yanılıyor olabilirim ama 2000-3000 liraya kıyıp isterseniz deneyebilirsiniz.
hocam mesela şu an valoranttayım drop devam ediyor ama 65 civarında takılıyor işlemci sıcaklığı, ve max 73 derece görmüş sanmıyorum drop yaptırır mı ki bu

şunu da farkettim drop girdiği an GPU Kullanımı 0'a düşüyor yardımcı olabilecek var mı ?

Son düzenleme:
Ama hocam benim işlemci Max 80 dereceyi gördü gayet normal bir değer değil mi bu?

Hocam mesela şu an valoranttayım drop devam ediyor ama 65 civarında takılıyor işlemci sıcaklığı, ve Max 73 derece görmüş sanmıyorum drop yaptırır mı ki bu.

Şunu da fark ettim drop girdiği an GPU kullanımı 0'a düşüyor yardımcı olabilecek var mı?

Sizde de bir anda mı oldu? LoL denediniz mi skiller animasyon kasıyor mu? Veya büyük oyunlarda Cyberpunk gibi.

Bende de aynı şekilde bir türlü çözemedim. Yapmadığım şey kalmadı. SSD test ettim, RAM test ettim sıkıntı yok gibi.

Sorunu çözdüm yeni aldığım PC kasasının USB gösterge bağlantısı drop yapıyormuş. Cooler Master'a mail attım.

Son düzenleme:
Çözüm
@can2626 çorba RAM MHz değerleri CL değerlerinin aynı olmaması diye biliyorum. Aynı marka model olmalılar. USB gösterge bağlantısından kastınız Anakart üzerindeki USB bağlantıları mı yoksa kasa dışında bulunan bir uyarı ışığı tarzında mı acaba? Aynı sorunu yaşıyorum da sizinle tamamen eşit bir sistemde.

Son düzenleyen: Moderatör: