Çözüldü RTX 4060 sistemde sürücü kurduktan bir süre sonra stutter problemi başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Great Eagle

Yetkin
Arkadaşlar çok garip bir problem yaşıyorum. RTX 4060 ekran kartım var, driverını kurduktan sonra 2-3 hafta sorunsuz bir şekilde gidiyor fakat bir süre sonra oyunlarda stutter problemi yaşamaya başlıyorum. NVIDIA sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar yükledikten sonra takılmalar yine 2-3 hafta hiç olmuyor. Fakat bir süre sonra tekrar başlıyor. Döngüye girerek devam ediyor bu problem. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? Her defasında sürücüyü tekrar kurmak zorunda kalıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Muhtemelen zamanla sürücü bozuluyor veya shader cache birikimi oluyor. NVDIA denetim masasından shader cache açık olsun, DDU ile temiz kurulum yap. Umarım işe yarar.
Muhtemelen zamanla sürücü bozuluyor veya shader cache birikimi oluyor. NVDIA denetim masasından shader cache açık olsun, DDU ile temiz kurulum yap. Umarım işe yarar.

Çözüm
Muhtemelen zamanla sürücü bozuluyor veya shader cache birikimi oluyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan shader cache açık olsun, DDU ile temiz kurulum yap. Umarım işe yarar.
Shader cache, gölgelendirici önbellek boyutu mu oluyor hocam? Çünkü NVIDIA denetim masasında shader cache diye bir ayar göremedim de. Eğer oysa değerini kaça ayarlamamı önerirsiniz?

Bu model kartlar sıkıntılı sanırım, bizim arkadaş 4060 da almadığı hata, denemediği yöntem kalmadı sonra kartı satıp 5070 alınca dünya var mış dedi.

Artı -1 Eksi
Shader cache, gölgelendirici önbellek boyutu mu oluyor hocam? Çünkü NVIDIA denetim masasında shader cache diye bir ayar göremedim de. Eğer oysa değerini kaça ayarlamamı önerirsiniz?
Gölgelendirici önbelleği diye çıkıyor ve açık/kapalı seçenekleri var. Onu açık bırakın.

580.97 de deneyin, stutter problemi genellikle ekran kartı veya sürücüdür. @SunseTTime dedikleri de yapın.
5060 Ti özelinde konuşmam gerekirse sürücü bazlı bir stuttering sorunu yaşamadım. Sadece 577'yi denediğimde daha yüksek FPS alıp, alt tab sorununun çözüldüğünü fark etmiştim. Stuttering noktasında eski sürüm direkt olarak fayda sağlamayabilir. Yine de denemekten zarar gelmez. Zaten bu iş biraz deneme yanılma ile çözülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…