Detaylar
Kim cevapladı?cakiiiiiii3
Uzman
5060 8gb alsam daha iyi değil mi ? Palit alacağım 14.700tlAAA oyun oynamayacaksan RTX 4060 al geç. Senin açından fazlasıyla yeterli olur. Daha fazla para vermkeye gerek yok Ti için.
Eki Görüntüle 152296
2 3 sene götürse okeyim zaten valo cs fivem oynuyorum vramle çok işim yokKötü sorunmuş çözümü de zor. O zaman uzun zaman ekran kartı değiştirmeyecekseniz 5060 Tİ 16GB alın derim. En azından VRAM'dan sıkıntı çekmesiniz. Bütçe sıkıntı diyorsanız 5060'de kurtarır gününü.
5060 8gb daha iyi olmaz mı ? 240 üstü fps almak istiyorum ryzen 5 7500f işlemcim var.AAA oyun oynamayacaksan RTX 4060 al geç. Senin açından fazlasıyla yeterli olur. Daha fazla para vermkeye gerek yok Ti için.
Eki Görüntüle 152296
Son düzenleme:
Orko
Yetkin
5060 8 GB alsam daha iyi değil mi? Palit alacağım 14.700TL
5060 8 GB daha iyi olmaz mı? 240 üstü FPS almak istiyorum Ryzen 5 7500F işlemcim var.
İyi fiyatmış o zaman 5060 al ama Valorant, CS:GO gibi oyunlar için işlemci daha önemli ekran kartına nazaran.
cakiiiiiii3
Uzman
İyi fiyatmış o zaman 5060 al ama Valorant, CS:GO gibi oyunlar için işlemci daha önemli ekran kartına nazaran.
Ryzen 5 7500 6 Core işlemcim var. İşlemci önemli evet ama darboğaza düşme falan mesela FiveM oynayacağım en azından 100 FPS oynamak isterim.
@utkuversus
RX 7700 XT'de DX11 oyunlarda micro sttuter yaşadım NVIDIA geçmeyi düşünüyordum mesajını gördüm. 18k bütçeye ne almalıyım NVIDIA? Veya 5060 sorunlu mu?
Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 7500 6 Core işlemcim var. İşlemci önemli evet ama darboğaza düşme falan mesela FiveM oynayacağım en azından 100 FPS oynamak isterim.
@utkuversus
RX 7700 XT'de DX11 oyunlarda sttuter micro sttuter yaşadım NVIDIA geçmeyi düşünüyordum mesajını gördüm. 18k bütçeye ne almalıyım NVIDIA? Veya 5060 sorunlu mu?
5060 sorunlu değil, Multi Frame Gen (MFG) sorunlu. Micro stutter, görsel artifakt gibi sorunlara sebep olabiliyor. Her oyunda aynı stabilitede çalışmıyor. Daha çok yolu var. İllaha Nvidia istiyorsanız 5060 tercih edebilirsiniz ancak diğer konudaki arkadaşın örneğinde 3060'tan 5060'a yatırım yapmak saçma. Sizin senaryonuzda 2-3 sene kullanılacak bir kart lazım, o da 5060.
cakiiiiiii3
Uzman
5060 sorunlu değil, multi frame gen (MFG) sorunlu. Micro stutter, görsel artifakt gibi sorunlara sebep olabiliyor. Her oyunda aynı stabilitede çalışmıyor. Daha çok yolu var. İllaki NVIDIA istiyorsanız 5060 tercih edebilirsiniz ancak diğer konudaki arkadaşın örneğinde 3060'tan 5060'a yatırım yapmak saçma. Sizin senaryonuzda 2-3 sene kullanılacak bir kart lazım, o da 5060.
Evet VRAM gerekmeyecek bana MFG dediğiniz galiba DLSS. Kalite arayan biri değilim hem de AAA gibi oyunları PC'den oynamıyorum sağ olun yorumunuz için.
Peki önerdiğiniz bir model var mı? Ben Palit düşünüyorum hem ucuz hem de çok öneriliyor.
5060 sorunlu değil, multi frame gen (MFG) sorunlu. Micro stutter, görsel artifakt gibi sorunlara sebep olabiliyor. Her oyunda aynı stabilitede çalışmıyor. Daha çok yolu var. İllaki NVIDIA istiyorsanız 5060 tercih edebilirsiniz ancak diğer konudaki arkadaşın örneğinde 3060'tan 5060'a yatırım yapmak saçma. Sizin senaryonuzda 2-3 sene kullanılacak bir kart lazım, o da 5060.
RX 7700 XT mesela DX11 oyunlarda sttuter yapıyor bu benden kaynaklı mı yoksa gerçekten böyle mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
undefined
MFG dediğimiz olay DLSS4 ile gelen bir teknoloji. Açtığınızda kare başına 3-4 adet sahte kare daha üreterek FPS'niz 30 ise atıyorum 150 yapıyor. Tabii ki de bu sahte kareler sadece göze görünüyor, oyun yine 30FPS renderlanıyor, klavye fareniz 30FPS'e göre tepki veriyor vs. bu konu uzar. Destekleyen oyunlarda açıp açmamak size kalmış.
RX7700XT DX11'de stutter yapar gibi genel bir görüş yok. Bu sizden de kaynaklanıyor olabilir. Belleklerinize, işlemcinize hatta anakartınıza kadar gidebilir bu problemin kaynağı. Bir diğer ihtimal de sürücü kaynaklı olabilir. Temiz kurulum denediniz mi hiç?Evet VRAM gerekmeyecek bana MFG dediğiniz galiba DLSS. Kalite arayan biri değilim hem de AAA gibi oyunları PC'den oynamıyorum sağ olun yorumunuz için.
Peki önerdiğiniz bir model var mı? Ben Palit düşünüyorum hem ucuz hem de çok öneriliyor.
RX 7700 XT mesela DX11 oyunlarda sttuter yapıyor bu benden kaynaklı mı yoksa gerçekten böyle mi?
MFG dediğimiz olay DLSS4 ile gelen bir teknoloji. Açtığınızda kare başına 3-4 adet sahte kare daha üreterek FPS'niz 30 ise atıyorum 150 yapıyor. Tabii ki de bu sahte kareler sadece göze görünüyor, oyun yine 30FPS renderlanıyor, klavye fareniz 30FPS'e göre tepki veriyor vs. bu konu uzar. Destekleyen oyunlarda açıp açmamak size kalmış.
cakiiiiiii3
Uzman
Undefined
RX 7700 XT DX11'de stutter yapar gibi genel bir görüş yok. Bu sizden de kaynaklanıyor olabilir. Belleklerinize, işlemcinize hatta anakartınıza kadar gidebilir bu problemin kaynağı. Bir diğer ihtimal de sürücü kaynaklı olabilir. Temiz kurulum denediniz mi hiç?
Her şeyi denedim, format, driver, BIOS sıfırlama her şey.
DX11 dememin sebebi şöyle ki Fortnite da mesela DX11 DX12 seçilebiliyor. Ben DX11'e alınca sttuter micro stutter oluyor ama DX12'ye alınca %98 çözülüyor bu. İnternette baktım benimle aynı sorunu yaşayanlar NVIDIA'ya geçerek çözdüm diyor.
DX12 varken DX11 oynamak saçma zaten. Eğer sadece DX11 destekli bir oyunda stutter yaşıyor ve Nvidia'ya geçmek istiyorsanız buyrun geçin ancak Fortnite özelinde sorunu DX12 ile çözebiiyorsanız yine sizin senaryonuz da gereksiz yatırıma dönüşecektir.Her şeyi denedim format, driver, BIOS sıfırlama her şey
DX11 dememin sebebi şöyle ki Fortnite'ta mesela DX11/DX12 seçilebiliyor. Ben DX11'e alınca sttuter micro stutter oluyor ama DX12'ye alınca %98 çözülüyor bu. İnternette baktım benimle aynı sorunu yaşayanlar NVIDIA geçerek çözdüm diyor.
cakiiiiiii3
Uzman
DX12 varken DX11 oynamak saçma zaten. Eğer sadece DX11 destekli bir oyunda stutter yaşıyor ve NVIDIA'ya geçmek istiyorsanız buyurun geçin ancak Fortnite özelinde sorunu DX12 ile çözebiiyorsanız yine sizin senaryonuz da gereksiz yatırıma dönüşecektir.
İşte DX11 oynuyorum ben de genelde ondan geçeceğim. Mesela FiveM'de oyun oynanmayacak derecede takılıyor yani mecbur gibi bir şey benim için geçmek. Teşekkürler.