Pena

Çalışkan
Merhaba, sıfır 4060 Ti ve Ryzen 5 5600 aldım fakat videolardaki gibi FPS alamıyorum. Örneğin The Last of Us'ta 80 FPS olması gerekirken bende 50-60 arası. Sıcaklık testleri, NVIDIA ayarları, BIOS ayarları, yüksek performans seçimi gibi çoğu şeyi denedim. Cinebench R23'te multicore puanım 9382, ancak çoğu kişi 11.000 civarı alıyor. Anakartım A520M-K, RAM'lerim ise 5 yıl önce aldığım 3000 MHz 8x2 (16 GB). Sizce anakart ve RAM değişimi performansa etki eder mi?

@23783 Sistem konularında sizi görüyorum.

Kullanım ve sıcaklık değerlerini belirtirsen yardımcı olabilirim. RAM ve anakart değişmeye gerek yok. Stok soğutucu kullanıyorsan sıcaklık kaynaklı işlemci frekans kısıyordur ve bu performansına çok fazla etki eder.

Kullanım ve sıcaklık değerlerini belirtirsen yardımcı olabilirim. RAM ve anakart değişmeye gerek yok. Stok soğutucu kullanıyorsan sıcaklık kaynaklı işlemci frekans kısıyordur ve bu performansına çok fazla etki eder.
Sıvı soğutma kullanıyorum sıcaklık oyunlarda 60'ı görmüyor.

1758517591395.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sıfır 4060 Ti ve Ryzen 5 5600 aldım fakat videolardaki gibi FPS alamıyorum. Örneğin The Last of Us'ta 80 FPS olması gerekirken bende 50-60 arası. Sıcaklık testleri, NVIDIA ayarları, BIOS ayarları, yüksek performans seçimi gibi çoğu şeyi denedim. Cinebench R23'te multicore puanım 9382, ancak çoğu kişi 11.000 civarı alıyor. Anakartım A520M-K, RAM'lerim ise 5 yıl önce aldığım 3000 MHz 8x2 (16 GB). Sizce anakart ve RAM değişimi performansa etki eder mi?

TLOU'nun hangi oyunu, 1 mi 2 mi? 2 ise bu FPS değerleri normal. 1 ise bir sıkıntı var gibi. Grafikler en yüksekte değil mi?

Cpu'nun %100 kullanıp ekran kartının %84'de kalması garip değil mi? Oyun part 1 ultra ayarlar. Gölgelendiriciler yüklendikten sonra giriyorum.

Anakart ve RAM'inden dolayı Cinebench'te düşük performans alabilmen normal. Ayrıca sıcaklık değerleri dışında depolama alanların dolumu ve DLSS gibi şeyleri kullanıyor musun? Ayrıca RTX 4060 Ti kaç GB model?

Bu oyun bu kadar kötü mü port edilmiş garip valla, her oyunda mı böyle full kullanılıyor işlemcin?

Anakart ve raminden dolayi Cinebench'te düşük performans alabilmen normal ayrıyeten sıcaklık değerleri dışında depolama alanların dolumu ve DLSS gibi şeyleri kullanıyor musun?
RAM yüzünden Ryzen 5 3600 performansı vermez o kadar etkilemiyor.

Gölgendirme zımbırtısı bitmemiş muhtemelen.

Bittiğini sonraki mesajımda belirttim.

Anakart ve RAM'inden dolayı Cinebench'te düşük performans alabilmen normal. Ayrıca sıcaklık değerleri dışında depolama alanların dolumu ve DLSS gibi şeyleri kullanıyor musun? Ayrıca RTX 4060 Ti kaç GB model?

Depolama alanlarımda en az 100GB yer oluyor. 8 GB model. Genelde DLSS açıyorum, açıp açmamak bir şeyi değiştirmedi.

Bu oyun bu kadar kötü mü port edilmiş garip vallahi, her oyunda mı böyle Full kullanılıyor işlemcin?

RAM yüzünden Ryzen 5 3600 performansı vermez o kadar etkilemiyor.

Full kullanmıyor fakat GPU'yu %100 kullanan hiçbir oyun görmedim.

R5 5600 işlemicye göre değerler normal geldi bana

Anakart yüzünden Cinebench üzerinde R5 7500F ile 13000 puan alıyordum anakart değişimi sonrası 15000 puana kadar çıkarabildim.

Siz anakart değişimi yapacaksanız tekrardan AM4 anakart almak mantıklı değil artık. Değişim yapacaksanız direk AM5'e geçiş yapmanız daha mantıklı.