Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
Dostlar selam,

Şimdi ben 1080p 144 Hz monitörde R5 5600 ve 4060 Ti 8 GB kullanıyorum, FG ve DLSS'i de bolca kullanan birisiyim. Bugün 2K 144 Hz monitörde AC Valhalla falan deneyimledim iki monitörü de yan yana koyup farklarına baktım, 2K'da ciddi bir keskinlik söz konusu, bu kadar fark beklemiyordum. Şimdi dayımın eski bilgisayarında 5800X3D ve AMD RX 6800 var. Bunun içinden işlemciyi alıp kendi monitörümle devam edip bendeki 5600'ü diğer kasaya takıp 5600 ve 6800 bulunan kasayı da kuzenime vermeyi düşünüyordum 2K monitörle beraber. 2K monitörü alırsam 4060 Ti ile FPS düşecek ve kart daha çok ısınacak yük bindiği için, en azından Valhalla'da 2K'da yaklaşık 10 derece daha sıcaktı, 80'lere vurdu ısı. Öte yandan 4000 serisindeki FG ve DLSS kalitesi az buz etkilemiyor performansı ve çok memnunum, evet 8 GB VRAM birkaç küçük şeyi kısıtlasa da. Bunlardan daha da önemlisi yıllarca AMD, Intel ve NVIDIA kullanmış birisi olarak maalesef AMD ekran kartlarında hep sorun yaşadım. Bu yüzden riske atmak istemiyorum o yüzden işlemciyi 5600'den 5800X3D'ye yükseltip 1080p monitör ve 4060 Ti ile devam edeyim diyorum, hem iki işlemci arasında kayda değer bir FPS farkı mevcut. Bu konuda bana fikir verirseniz sevinirim.

Dostlar selam,

Şimdi ben 1080p 144 Hz monitörde R5 5600 ve 4060 Ti 8 GB kullanıyorum, FG ve DLSS'i de bolca kullanan birisiyim ve oynadığım her hikayeli oyunda 120-140 FPS'leri görme takıntılıyım. Bugün 2K 144 Hz monitörde AC Valhalla falan deneyimledim iki monitörü de yan yana koyup farklarına baktım, 2K'da ciddi bir keskinlik söz konusu, bu kadar fark beklemiyordum. Şimdi dayımın eski bilgisayarında 5800X3D ve AMD RX 6800 var. Bunun içinden işlemciyi alıp kendi monitörümle devam edip bendeki 5600'ü diğer kasaya takıp 5600 ve 6800 bulunan kasayı da kuzenime vermeyi düşünüyordum 2K monitörle beraber. 2K monitörü alırsam 4060 Ti ile FPS düşecek ve kart daha çok ısınacak yük bindiği için, en azından Valhalla'da 2K'da yaklaşık 10 derece daha sıcaktı, 80'lere vurdu ısı. Öte yandan 4000 serisindeki FG ve DLSS kalitesi az buz etkilemiyor performansı ve çok memnunum, evet 8 GB VRAM birkaç küçük şeyi kısıtlasa da. Bunlardan daha da önemlisi yıllarca AMD, Intel ve NVIDIA kullanmış birisi olarak maalesef AMD ekran kartlarında hep sorun yaşadım. Bu yüzden riske atmak istemiyorum o yüzden işlemciyi 5600'den 5800X3D'ye yükseltip 1080p monitör ve 4060 Ti ile devam edeyim diyorum, hem iki işlemci arasında kayda değer bir FPS farkı da mevcut. Bu konuda bana fikir verirseniz sevinirim.

Edit : düzenleme yapayım derken cevap vermişim yanlışlıkla.

Son düzenleme:
FG akıcılığı mahveden bir şey.

2. Elden kartını sat 6900XT alırsın, 5800X3D'yi aktarabilirsen mis gibi bilgisayar.

Valla 6800'ü PC'ye takıp bir iki oyun test ettim gece 4 olmuştu ama bi saat falan test ettim. Tamam kart Asus TUF 3 fanlı ve hiç ısınmıyor evet ama bi kere MSI afterburner kapattı, Stalker 2 girdim, AMD FG açınca holografik nişangah bozuldu ghosting oldu, FG kapatınca düzeldi FPS feci çakıldı. Sonra dedim ki iyi ki Nvidia var :D 4060Ti'da çok stabil ve güzel çalışıyor DLSS ve FG. Bi tık az FPS alayım VRAM de az olsun hatta iki fanlı olduğu için biraz ısınıyor ama stabil ve sorunsuz olduktan sonra hiç önemi yok, gerçekten Nvidia her şeyiyle daha iyi AMD'ciler kusura bakmasın, Recep de 9070 XT ile problemleriyle ilgili video çekmişti geçenlerde zaten. Demek ki AMD hala Nvidia'nın çok gerisinde.

FG akıcılığı mahveden bir şey.

2. Elden kartını sat 6900XT alırsın, 5800X3D'yi aktarabilirsen mis gibi bilgisayar.

Yok yahu niye mahvetsin AMD FG rezalet çalışıyor zaten evet, 4060Ti varken Ragnarok oynamıştım onda FG açamadım çünkü sadece AMD FG vardı ve FPS'yi arttırsa da kasma hissi veriyordu. Bir çok oyunda Nvidia destekli FG kullandım ve hepsi çok işe yaradı FPS arttı akıcılık hiç sorun olmadı, gecikme de neredeyse hissetmedim.

Son düzenleme: