6472

Üyecik
4060'tan performans olarak memnun değilim. Sadece oyun oynuyorum ve teknolojisi umurumda değil. Uygun satılık sıfır 6800 buldum 1000 TL farkla takas etmeyi düşünüyorum, sizce yapmalı mıyım?

Hangi çözünürlükte oyun oynuyorsunuz? Daha çok oyun mu oynuyorsunuz edit mi yapıyorsunuz? Bunların hepsi etken ekran kartında.

4060'tan performans olarak memnun değilim. Sadece oyun oynuyorum ve teknolojisi umurumda değil. Uygun satılık sıfır 6800 buldum 1000 TL farkla takas etmeyi düşünüyorum, sizce yapmalı mıyım?

1000 TL hiçbir şey gayet memnun eder sizi. RX 6900XT'yi aldığımdan beri yaşadığım hiçbir problem yok, zibilyon kere farklı OC denemeleri yaptım onda bile WattMan ortaya çıkmadı. Fakat AMD Adrenalin software pek de iyi değil ya cidden bazen çok iyi çalışıyor bazen yarım yamalak çalışıyor o konuda NVIDIA'nın çok daha iyi iş çıkardığını hepimiz kabul edebiliriz.
Ayrıca 6800 ne kadara satılıyor baktığınız model? 4060'ın ikinci elde abuk subuk fiyatlara satıldığı düşünürsek hala değer fakat 11k bandından yüksek ise ki bazı RX 6800 gibi kartlar o fiyatların üstünde bile gidebiliyor XT olmadığı halde, o zaman direkt 6900XT gibi kartlara bakılabilir Gwt'de 11-15k arası temiz RX 6900XT'ler var o daha da memnun eder sizi.

Evet mantikli olur her turlu ustun bir GPU. Ama tabii sisteminin diger parcalarini bilsek daha iyi olur. Teknolojisi umurumda degil demissiniz zaten 4060'in da tek olayi o.

Hocam R5 7600X B650 anakart 32 GB 6000 MHz RAM'ım var yani hocam önüne gelen DLSS 3 diyor benim oynadığım hiçbir oyunda bir önemi yok açıkçası 6800 saf güç olarak bile 4060 DLSS'li halini testlerde tokatlıyor.

Onların fiyatı çok yüksek hocam zaten onun haricinde bu düşündüğüm kart sıfır ve 2 yıl garantili o kartların garantilisini bulmak bütçemi aşıyor.

Hangi çözünürlükte oyun oynuyorsunuz? Daha çok oyun mu oynuyorsunuz edit mi yapıyorsunuz? Bunların hepsi etken ekran kartında.

1080p oynuyorum editle falan uğraşmıyorum.

Yani soruyu sormaktaki asıl amacım bir yakınıma hazır sistem aldım. R5 5600 RX 7700XT'li benim sistemim R5 7600X ve 4060 çoğu oyunda acaba işlemciye mi takılıyor deyip ayarları fulluyorum ama benim sistemim geçiyor. Yani işlemci farkı bu kadar önemli oluyor mu cidden ya da o karşılaştırma videoları balon mu? (işte RX 7700 XT 4060 Ti 16 GB tokatlıyor gibisinden) TR değil yabancı içerikçilerde de böyle, hepsine baktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam R5 7600X B650 anakart 32 GB 6000 MHz RAM'ım var yani hocam önüne gelen DLSS 3 diyor benim oynadığım hiçbir oyunda bir önemi yok açıkçası 6800 saf güç olarak bile 4060 DLSS'li halini testlerde tokatlıyor.

Onların fiyatı çok yüksek hocam zaten onun haricinde bu düşündüğüm kart sıfır ve 2 yıl garantili o kartların garantilisini bulmak bütçemi aşıyor.

1080p oynuyorum editle falan uğraşmıyorum.

Yani soruyu sormaktaki asıl amacım bir yakınıma hazır sistem aldım R5 5600 RX 7700XTli benim sistemim R5 7600X ve 4060 çoğu oyunda acaba işlemciye mi takılıyor deyip ayarları fulluyorum ama benim sistemim geçiyor yani işlemci farkı bu kadar önemli oluyor mu cidden ya da o karşılaştırma videoları balonmu (işte RX 7700 XT 4060 Ti 16 GB tokatlıyor gibisinden) TR değil yabancı içerikçilerdede böyle hepsine baktım.

1080p için 6800 fazla gelir, 4060 iyidir mantıksız olur değişim.