ciddibiri

Uzman
Selam. İş yerinde iki farklı arkadaşım iki farklı PC satıyorlar. İkisi arasında ciddi kararsız kaldım ve yardımlarınızı bekliyorum. Vaktim çok fazla yok ikisi de bilgisayarlarını benim için bekletiyorlar ve ona göre internette satacaklar. Evet ikisinin de kendine göre eksi ve artıları var. Masaüstünde daha az ısınma problemleri, daha uzun ömürlü laptop da ise daha güncel sistem, daha güçlü sistem ama ekran kartı watt düşüklüğünden daha az performans. Oyunlarda hangisi daha performanslı olur? Sizin görüşleriniz nedir acaba?

İlk arkadaşımın bilgisayarı masaüstü ve sistem aşağıdaki gibi, kendisi toplamış:
  • i5-12400F işlemci
  • 16 GB DDR4 RAM
  • NVIDIA 8 GB RTX 4060
  • 512 GB M.2 SSD
  • H610 anakart
Diğer arkadaşım ürünü ise laptop ve sistem aşağıdaki gibi:
  • MSI CYBORG 15 A13VF-892XTR
  • i7-13620H işlemci
  • 16 GB DDR5 RAM
  • NVIDIA 8 GB RTX 4060
  • 512 GB M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşının topladığı o masaüstündeki RTX 4060, prizden ne kadar güç çekmek istiyorsa çeker, cayır cayır çalışır. Ama o MSI cyborg gereksiz MSI o kasayı ince yapacağım diye ekran kartını yalan etmiş. 45W demek, o kartın elini kolunu bağlamak demektir.

Eğer bilgisayarı alıp her gün işe, okula, götürmeyeceksen kasa daha mantıklı.

Selam. İş yerinde iki farklı arkadaşım iki farklı PC satıyorlar. İkisi arasında ciddi kararsız kaldım ve yardımlarınızı bekliyorum. Vaktim çok fazla yok ikisi de bilgisayarlarını benim için bekletiyorlar ve ona göre internette satacaklar. Evet ikisinin de kendine göre eksi ve artıları var. Masaüstünde daha az ısınma problemleri, daha uzun ömürlü laptop da ise daha güncel sistem, daha güçlü sistem ama ekran kartı watt düşüklüğünden daha az performans. Oyunlarda hangisi daha performanslı olur? Sizin görüşleriniz nedir acaba?

İlk arkadaşımın bilgisayarı masaüstü ve sistem aşağıdaki gibi, kendisi toplamış:
  • i5-12400F işlemci.
  • 16 GB DDR4 RAM.
  • NVIDIA 8 GB RTX 4060.
  • 512 GB M.2 SSD.
  • H610 anakart.
Diğer arkadaşım ürünü ise laptop ve sistem aşağıdaki gibi:
  • MSI cyborg 15 A13VF-892xtr
  • i7-13620h işlemci.
  • 16 GB DDR5 RAM.
  • NVIDIA 8 GB RTX 4060.
  • 512 GB M.2 SSD.

Masaüstü olanı tercih edin. Başka bir model olsa laptop belki düşünülebilirdi ancak cyborg cihazlar tercih edilmemeli.

Ama o MSI cyborg gereksiz MSI o kasayı ince yapacağım diye ekran kartını yalan etmiş. 45W demek, o kartın elini kolunu bağlamak demektir.

Cyborg kasalardaki sorun 45W olması değil; yeri geldiğinde 75-90W GPU koydukları da oluyor. Sorun olan kısım bunu istikrarlı seviyede tutamaması.

Ne için hocam onu anlayamadım? Çok fazla tecrübem yok, yardımcı olursan sevinirim.

Tek fan ile soğutulan bir "gaming" laptop olduğu için. Klasik MSI kroniği olan menteşe problemini katmıyorum bile.