Kkaliuss

Uzman
4070 ekran kartım var, 3.0 destekliyor ama NVIDIA güncellemeleri sayesinde 4.0 kullanabiliyorum. Çünkü NVIDIA ayarlarında oynayacağım oyunun DLSS kısmına girerken ön ayar K var. K kısmı 4.0 destekliyor diye biliyorum. Bu ekran kartının DLSS bilgisini almak istiyorum, yardımcı olur musunuz? Oyun için DLSS açtığımda çok FPS artmıyor ama K veya farklı sayı yaptığımda acayip artıyor. Bir de AMD FSR desteği sunuyor, RTX ekran kartı değil mi bu, nasıl olur? DLSS bilgim çok az, yardımcı olur musunuz? K, J, L, M sayıları ne işe yarar? Oyun içi ayar yapmak yerine NVIDIA’dan ayar yapmak önemli midir? i5 14400F işlemcim var, yanında da bilginiz olsun diye dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın DLSS 4.5 sürümüne kadar destekliyor. Bunun yanı sıra FSR ve XESS upsacle yöntemlerinden yararlanabiliyorsunuz.
Oyun halihazırda 4.0 ve 4.5 sürümünü destekliyorsa oyun içi ayarlarda ayarlamak daha uygun olur. Diğer oyunlarda desteklenmiyorsa zorla 4.0 veya 4.5 sürümüne yükseltilip öyle kullanılabilir.
Hangi profilleri kullanacağınız oyundan oyuna performansdan performansa değişkenlik göstermekte.

Last of Us, God of War gıbı hıkaye oyunları; Rust gıbı onlıne oyunlar, Cyberpunk gıbı agır oyunlardan bahsedıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: