Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar.

ASUS Dual RTX 4070 OC kullanıcısıyım. Bir süredir 581.57 sürücüsünü kullanıyorum. Elimde 577.00 ve 581.94 sürücülerinin kurulum paketleri mevcut.

581.94'ten sonra 590 serisi sürücüler çıktı. Fakat internette sıkça gördüğüm kadarıyla insanlar mavi ekran gibi sorunlar yaşamışlar. 591.86 sürücüsünde bile bazı sorunlardan şikayet edilmiş. Son çıkan 595.59 sürücüsünü hiç söylemiyorum bile, anında geri çekildi.

Sizce RTX 4070 için en stabil sürücü hangisidir? 581.94 sürücüsünü kurmayı düşünüyorum. Ayrıca DLSS 4.5 Preset L ve M için 590 ve 595 serisi sürücü şart mı?

591.86 kurabilirsiniz. Kendisi en güncel sürücü şu anda. Sorun yaşamadım ve yaşayan da pek görmedim.
Bazı insanlar rastgele anlarda sistem donması ve reset sorunu yaşamış, özellikle masaüstündeyken. Ayrıca VRR ile ilgili sorunlar raporlanmış fakat VRR önemli değil benim için.

Bazı insanlar rastgele anlarda sistem donması ve reset sorunu yaşamış, özellikle masaüstündeyken. Ayrıca VRR ile ilgili sorunlar raporlanmış fakat VRR önemli değil benim için.

Başkası yaşıyor diye senin yaşayacağın garanti değil, hiçbir driver sorunu aynı anda tüm kullanıcılarda yaşanmaz bu donanım farkı, işletim sistemi farkı, tüm bileşenleri kapsayan bir şey. Kişisel sorun ve Global sorun olarak ikiye ayrılıyor. Misal dün yaşanan fan sorunu global sorundu ve sürücü geri çekildi, fakat VRR sorunu global sorun değil ucuz marka monitörlerde çok yaşanıyor kendim deneyimledim. Sorunun cevabına gelirsek her zaman en güncel sürücüyü kullan, 591.86 dışında seçenek yok bugün yarın geri çekilen sürücü gelecek ona geçersin sorun yaşarsan geri dönersin. Kendin bizzat test etmeden başkasının fikriyle asla sürücü kurmanı önermem.

Başkası yaşıyor diye senin yaşayacağın garanti değil, hiçbir driver sorunu aynı anda tüm kullanıcılarda yaşanmaz bu donanım farkı, işletim sistemi farkı, tüm bileşenleri kapsayan bir şey. Kişisel sorun ve Global sorun olarak ikiye ayrılıyor. Misal dün yaşanan fan sorunu global sorundu ve sürücü geri çekildi, fakat VRR sorunu global sorun değil ucuz marka monitörlerde çok yaşanıyor kendim deneyimledim.
@Max Caulfield, deneyebilirsiniz. Sistemden sisteme değişiklik gösterir.
O halde 591.86 sürücüsünü indiriyorum, teşekkürler :)

DDU ile kur, Windows otomatik driver kurmasını kapatabiliyorsun ayarlarından.
DDU ile uğraşamayacağım şu anda, direkt normal şekilde kuruyorum. Otomatik sürücü kurulumunu Gpedit ile de kapatabiliyorsunuz bu arada, eğer Pro veya üstü sürüm kullanıyorsanız (kendim Enterprise kullanıyorum).

DDU ile uğraşamayacağım şu anda, direkt normal şekilde kuruyorum. Otomatik sürücü kurulumunu Gpedit ile de kapatabiliyorsunuz bu arada, eğer Pro veya üstü sürüm kullanıyorsanız (kendim Enterprise kullanıyorum).
Ghost Spectre windows kullandığım için kapalı zaten update felan.

Ghost Spectre Windows kullandığım için kapalı zaten update felan.
Ben stok Windows 11 Enterprise 25H2 kullanıyorum. Enterprise sürümü çok daha temiz, şirketlere özel olarak tasarlandığı için. Telemetry resmi olarak kapatılabiliyor Enterprise sürümünde. Pro sürümünde kapatamıyorsunuz, temel bilgileri her zaman Microsoft'a gönderiyor.

Son düzenleme: