22723

Uzman
Selam. Dying Light 1 oynarken FPS'ler çok düştü. QHD ekranım var. 2K da oynasam 1080p de oynasam maalesef FPS'ler çok düşük. 1 aydır oynamıyordum. Önceden 100FPS üstü netti şu an 40FPS ve %40 %30 GPU kullanım var. Darboğaz var gibi, nasıl çözebilirim?
  • RTX 4070
  • Ryzen 7 8845HS işlemci
  • 32 GB RAM laptop
Resim ekliyorum orada net anlaşılır.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-18 184838.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-18 184838.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden yüksek FPS alıp şimdi düşük FPS alıyor iseniz sorun parçalarda değil, bilgisayarınıza kurduğunuz bir şeyden dolayı olabilir diye düşünüyorum. Yakın zamanlarda hiç yüksek boyutlu bir dosya/oyun, korsan yazılım vs. indirdiniz mi?

Önceden yüksek FPS alıp şimdi düşük FPS alıyor iseniz sorun parçalarda değil, bilgisayarınıza kurduğunuz bir şeyden dolayı olabilir diye düşünüyorum. Yakın zamanlarda hiç yüksek boyutlu bir dosya/oyun, korsan yazılım vs. indirdiniz mi?
Dediğim gibi korsan indirdim sonra format attım endişe edip. Gta 5 için yama kurdum en son onun dışında hiç bi şey kurmadım msi afterburner aida 64 dışında hatırladığım bisey yok maalesef

Windows güç planında yeni yüksek performans ayarı oluşturur musunuz? Turboboost kapattınız, ya da cihazın kendi yazılımından sessiz moda falan aldınız. Darboğaz için işlemcinin yetersiz olması gerekir fakat 8845HS 30 FPS Dying Light'ta tükenecek bir işlemci değil.

@22723
Format attıktan sonra gerekli sürücüleri doğru bir şekilde indirdiniz mi, özellikle ekran kartı sürücünüzü?

Evet bugün yeni güncelleme geldi. Hatta hepsi düzgün, formattan sonra Windows 11 OEM key aldım.

Windows güç planında yeni yüksek performans ayarı oluşturur musunuz? Turbo Boost kapattınız, ya da cihazın kendi yazılımından sessiz moda falan aldınız. Darboğaz için işlemcinin yetersiz olması gerekir fakat 8845HS 30 FPS Dying Light'ta tükenecek bir işlemci değil.
Gaming Hub'ta balanced mod kullanıyorum genelde ekran kartı 80W çekiyor.

İşlemci 20-25W. Performans yapınca ekran kartı maksimum 120W işlemci 65W'a kadar gidiyor ama yine de aynı FPS'leri aldım. Güç kodu prizde en yüksek performans, yeni güç planı oluştur seçeneği ise yok.

Son düzenleyen: Moderatör: