Hocam 4070'li olanda R0 serisi hall sensör problemi var diyorlar diğeri yeni model olduğunu sanmıyorum.
1.5 sene önce Ryzen'li 4070 aldırmıştım arkadaşıma onda bi sorun çıkmadı da ondan önereyim dedim. Bu arada sadece ekran kartına da takılmayın ekran kalitesi de önemli bence. Arkadaşa aldırdığım 2k 240 Hz ekranlıydı çok güzel akıyor.

Sanki bu Hall sorununu çözmüşlerdi diye yazıyorlardı bir ara yanlış mı hatırlıyorum acaba? Ama güncel sorunsuz almak daha mantıklı tabi arada dağlar kadar performans farkı yoksa.

Biliyorum, benim hatam biraz daha açık anlatmalıydım. Bildiğiniz üzere 15XXX9 serisi cihazlar Lenovo tarafında kronik. Lenovo bu problemlerin üstüne herhangi bir açıklama yapmadan direkt 15XXX10 serisini piyasaya saldı. Neyi değiştirdiklerini, neyi düzelttiklerini anlatmadılar. Aynı probleme sahip farklı tasarımda bir anakart yapmış olma ihtimallerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Merak etmeyin, anakart sorunları çözüldü. Şu an kendim kullanıyorum, önceden alan arkadaşlarımın yorumlarına göre almıştım. Anakart bozulma sorunları henüz görülmedi bu seride. (15IRX10 I5 model var elimde şu an)

Victus'lardaki Hall Sensor sorunu bittiyse bence Victus alınabilir. 4070 ile 5060 arasında pek fark yoksa 4070 alırdım. 13700H daha iyi.
Hall Sensor sorunu hala devam ediyor, en son seriyi bilmiyorum ama bir önceki seride hala var.

Hayırlı olsun hocam.

Merak etmeyin, anakart sorunları çözüldü. Şu an kendim kullanıyorum, önceden alan arkadaşlarımın yorumlarına göre almıştım. Anakart bozulma sorunları henüz görülmedi bu seride. (15IRX10 i5 model var elimde şu an)

Çözüldü demek başka, şu ana kadar görülmedi demek başka. Kesin konuşmak için elinizde kaynak olması gerekiyor. Sadece anakarta bakarak bunu anlayamayız. Problem yaşamamanıza sevindim.

Çözüldü demek başka, şu ana kadar görülmedi demek başka. Kesin konuşmak için elinizde kaynak olması gerekiyor. Sadece anakarta bakarak bunu anlayamayız. Problem yaşamamanıza sevindim.
Araştırdığıma göre bu seride görülmedi, o yüzden bu seride çözüldüğünü söyledim (tabii kesin değil dediğiniz doğru). Lenovo'nun şimdiye kadar açıklama yapmış olması lazımdı.