Fatih39

Başarılı
Merhaba, elimde Ryzen 7 5700X işlemci var ve B550 anakart var. Şu an GTX 1060 kullandığım için ekran kartı yükseltmem gerekiyor bu iki ekran kartı arasında kaldım. Hangisi daha mantıklı nedenini de açıklayarak yardımcı olur musunuz?

Not: Yargılayıcı öneride bulunacak arkadaşlar yazmazsa sevinirim. Bu iki model arasında hangisi ve neden onu seçmem gerektiğini anlatırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 4070 Super 2. el değilse asla alınmaz. Aynı paraya RTX 5070 alabiliyorsunuz, performansı çok daha iyi. Ayrıca performansı aynı olsa bile daha yeni ürünü almak her zaman daha iyi olacaktır. Bu arada RTX 4070 güzel kart, 5060 ti'dan daha iyi performans veriyor ancak pahalı olduğu için almamanızı öneriyorum RTX 5060 ti ile aynı paraya bulursanız alın.

Son düzenleme:
2.el ekran kartı almak istemiyorum daha önce servislerle epey uğraştım tekrar mide bulandırıcı bir arıza yaşamak istemiyorum.

5070 ile elimdeki işlemci çok zayıf kalır mı yani anlık droplar ile keyif kaçırır mı?

4070 Super ama performans olarak 5070'in önünde yer alıyor.

2.el ekran kartı almak istemiyorum daha önce servislerle epey uğraştım tekrar mide bulandırıcı bir arıza yaşamak istemiyorum.

5070 ile elimdeki işlemci çok zayıf kalır mı yani anlık droplar ile keyif kaçırır mı?
Elinizdeki işlemci biraz düşük kalır evet, ama idare eder. Şu an bütçeniz yok ise anlık idare edip sonrasında eskisini satıp daha iyi bir işlemci alabilirsiniz bence.

4070 Super ama performans olarak 5070'in önünde yer alıyor.
Nasıl hocam hangi testte?

Testlerde 5070 burun farkiyla onde, fiyatlari da ayni. Daha sonra degistirecegin zaman satmasi da bir nesil yeni oldugu icin daha kolay olur.

Aynen öyle hocam tamamen aynı performansı verseler bile daha yeni teknoloji ile üretilmiş olacak, driver desteği daha uzun sürecek, satarken daha yeni olduğu için kolay satılacak.

4060 Ti ile 9060XT arasındaki FPS farkı genelde %1-10 arasında iki kart arasındaki fiyat farkı 4.000₺ civarı kısacası oyun PC için bu fark çok hocam sadece marka için veriyorsunuz.
4070s de 5070 gücündedir ikisi arasında FPS farkı %5 bile yok ikisi arasındaki fiyat farkı 1.000₺ civarı bu durumda 5070 almanız daha iyi.
Bu şekilde değerlendirmenizi öneririm.