@gladyotör, ben Sapphire RX 9060 XT kullandım. AMD Radeon sıkıntılıydı. En basiti Radeon live secenegini getirebilmek icin arka arkaya iki uç kere DDU ile ekran kartini silip geri yuklemistim. Bu tarz sacmaliklari gectim FPS düşmesi ve stutter da yasatiyordu. Tabii RAM de bu süreci destekliyordu. Kendi deneyimime göre sorarsan AMD önermemem gerekir. Fakat memnun kalan da kalıyor. Ayrıca en yakın arkadaşım hala RX 9060 XT kullanıyor, BF6'da falan bir anda oyundan atmalar, FPS düşmesi yasadigini belirtiyor. Yani yazilim anlaminda bana hala guven vermiyor.
RTX 5060 Ti'a gecer gecmez FPS düşmesi ve stutter ortadan kalkti. Simdilerde sadece mouse ile tetiklenen stutter yasiyorum. O da karttan bagimsiz, zira 4 farkli kartta da yasadigim bir durum.
Bana bakarak tercihte bulunma zaten. Ben bayağı şanssızım bu tarz konularda. Sadece senin kullanim senaryona NVIDIA daha uygun diye yorumladim. Karar yine senindir. Stabil çalısan sistem > NVIDIA, AMD. Sorunun olacagi varsa her ikisinde de oluyor. Kaçarı yok.