gladyotör 1

Başarılı
Bu ikisi arasında çok kaldım. 1080P'de ikisi de iyi zaten ancak 2K geçtim diyelim ki daha iyi hangisi olur? Özellikle GTA 6'da mesela ne ister? Diyeyim bütçe 26.000 falan, işlemcim 5600, PSU High Power 800W Performance Gold. Şu anki kartım 4060, 4060 da iyi hoş da VRAM'de bitişi başlıyor. Önerilerinizi alabilir miyim? Oyun dışı işleri de eklesek ama öncelik oyun yani %90 oyun %10 adobe ae falan aşırı da ağır olmaz zaten 1080p 2K max sonradan yazdım bunu da

Son düzenleme:
GTA VI gelene kadar elindeki ile idare et. Hem oyunun PC için ne zaman çıkacağı tam anlamıyla belli değil ve hem de çıkacağı vakitte çok daha verimli ve uygun ekran kartı seçenekleri olacaktır.

RTX 5060 Ti MFG gibi özellikleri, yazılım desteğini vs. düşününce sıfır olarak alınacaksa RTX 4070'den daha mantıklı olur. Fakat NVDIA takıntınız yoksa F/P açısından RX 9060 XT daha mantıklı olabilir. Ya da hazır o kadar çıkmışken 5K daha ekleyebilirim diyorsan RTX 5070 çok tatlı olur. Ben o günün şartları 4-5K ekleyemediğim için RTX 5060 Ti tercih etmiştim fakat bu iki ürünün arasında garip bir fiyatı var. O yüzden bir türlü F/P diyemiyorum. Performans olarak üzeceğinden değil.

Bu ikisi arasında çok kaldım. 1080P'de ikisi de iyi zaten ancak 2K geçtim diyelim ki daha iyi hangisi olur? Özellikle GTA 6'da mesela ne ister? Diyeyim bütçe 26.000 falan, işlemcim 5600, PSU High Power 800W performance Gold. Şu anki kartım 4060, 4060 da iyi hoş da VRAM'de bitişi başlıyor. Önerilerinizi alabilir miyim?

5060 Ti, 4070'den biraz daha zayıf bir GPU 7700 XT vari gibi bir şey 4070 S'te 4070'den bir tık daha üstün, önerim 5060 Ti, bakarsınız 1440P'de pek olası değil 12 GB Swap'a düşmüş GTA V'ı için...

GTA V'ı gelene kadar elindeki ile idare et. Hem oyunun PC için ne zaman çıkacağı tam anlamıyla belli değil ve hem de çıkacağı vakitte çok daha verimli ve uygun ekran kartı seçenekleri olacaktır.

Fiyatlar uçmaz mı hocam malum AI olayları bir de üstüne TR klasiği çıkıp inmez fiyatlar.

Ya da hazır o kadar çıkmışken 5K daha ekleyebilirim diyorsan RTX 5070 çok tatlı olur. Ben o günün şartları 4-5k ekleyemediğim için RTX 5060 Ti tercih etmiştim fakat bu iki ürünün arasında garip bir fiyatı var. O yüzden bir türlü F/P diyemiyorum. Performans olarak üzeceğinden değil.

Olabilir de bir tık fazla gibi olmaz mı yani 4-5 bin ona verene kadar 2K ekrana versem ve yine 5070 de 12 GB VRAM var.
5060 Ti 2.el veya 0 düşünüyorum 4070'ler de sadece 2.el

RX 9060 XT daha mantıklı olabilir.

Oyun dışı işleri de eklesek ama öncelik oyun yani %90 oyun %10 Adobe AE falan aşırı da ağır olmaz zaten 1080p 2K Max 9060 XT iş görürse alabilirim.

Son düzenleme:
@gladyotör, ben hem RX 9060 XT hem de RTX 5060 Ti kullandim. Kişisel tercihtir; test ettigim oyunlarda DLSS gözüme daha güzel gelmişti. Fakat saf oyun odaklı kullaniciya aman aman bir fark yaratmayacaktir. Siz tahminimce render falan da dusunuyorsunuz, NVDIA tarafı bence size daha uygun olur. Bütçe sinirli ise RTX 5070'e ekleyeceginiz 5K'yı monitore eklersiniz. Bu noktada ben bir yanlis gormuyorum. Ben de ayni mantikta ilerledim. Hayirli olsun simdiden.

@gladyotör, ben hem RX 9060 XT hem de RTX 5060 Ti kullandim. Kişisel tercihtir; test ettigim oyunlarda DLSS gözüme daha güzel gelmişti. Fakat saf oyun odaklı kullaniciya aman aman bir fark yaratmayacaktir. Siz tahminimce render falan da dusunuyorsunuz, NVIDIA tarafı bence size daha uygun olur. Bütçe sinirli ise RTX 5070'e ekleyeceginiz 5K'yı monitore eklersiniz. Bu noktada ben bir yanlış gormuyorum. Ben de ayni mantikta ilerledim. Hayirli olsun simdiden.

Evet ancak garip kısım 5060 Ti 16 GB olanı 0 da da 2.elde de aynı fiyat neredeyse 9060 da gerçi yakın ama o her taraftan çok daha ucuz iş göreceğini bilsem hobi olarak yani oyun yanında arada falan yapacağım çünkü.
Bir de DLSS ve FSR salla gitsin 32 GB RAM ve 5600'e denge sağlasın bence en iyisi.
Düz 6600'de kullandım güzeldi donanımsal ya da yazılımsal problem görmemiştim hemen de satılmıştı.
Eğer sorun yoksa bu kartın yazılım vesaire 9060'ın yani alabilirim de hemen.

Ya da 4070s var garantili vardı hatta 5060 Ti'den ucuz ve güçlü ancak aşırı darboğaz yedirir mi bilemedim benim seçimim şu an en zor seçim bayağı biri eski güçlü VRAM az diğeri teknolojik VRAM fazla fiyat çok diğer kısımda da AMD var.

Son düzenleme:
@gladyotör, ben Sapphire RX 9060 XT kullandım. AMD Radeon sıkıntılıydı. En basiti Radeon Live secenegini getirebilmek icin arka arkaya iki uç kere DDU ile ekran kartini silip geri yuklemistim. Bu tarz sacmaliklari gectim FPS drop ve stutter da yasatiyordu. Tabii RAM de bu süreci destekliyordu. Kendi deneyimime göre sorarsan AMD önermemem gerekir. Fakat memnun kalan da kalıyor. Ayrıca en yakın arkadaşım hala RX 9060 XT kullanıyor, BF6'da falan bir anda oyundan atmalar, FPS drop yasadigini belirtiyor. Yani yazilim anlaminda bana hala guven vermiyor.

RTX 5060 Ti'a gecer gecmez FPS drop ve stutter ortadan kalkti. Simdilerde sadece mouse ile tetiklenen stutter yasiyorum. O da karttan bagimsiz, zira 4 farkli kartta da yasadigim bir durum.

Bana bakarak tercihte bulunma zaten. Ben baya şanssızım bu tarz konularda. Sadece senin kullanim senaryona NVDIA daha uygun diye yorumladim. Karar yine senindir. Stabil çalısan sistem > NVDIA, AMD. Sorunun olacagi varsa her ikisinde de oluyor. Kaçarı yok..

@gladyotör, ben Sapphire RX 9060 XT kullandım. AMD Radeon sıkıntılıydı. En basiti Radeon live secenegini getirebilmek icin arka arkaya iki uç kere DDU ile ekran kartini silip geri yuklemistim. Bu tarz sacmaliklari gectim FPS düşmesi ve stutter da yasatiyordu. Tabii RAM de bu süreci destekliyordu. Kendi deneyimime göre sorarsan AMD önermemem gerekir. Fakat memnun kalan da kalıyor. Ayrıca en yakın arkadaşım hala RX 9060 XT kullanıyor, BF6'da falan bir anda oyundan atmalar, FPS düşmesi yasadigini belirtiyor. Yani yazilim anlaminda bana hala guven vermiyor.

RTX 5060 Ti'a gecer gecmez FPS düşmesi ve stutter ortadan kalkti. Simdilerde sadece mouse ile tetiklenen stutter yasiyorum. O da karttan bagimsiz, zira 4 farkli kartta da yasadigim bir durum.

Bana bakarak tercihte bulunma zaten. Ben bayağı şanssızım bu tarz konularda. Sadece senin kullanim senaryona NVIDIA daha uygun diye yorumladim. Karar yine senindir. Stabil çalısan sistem > NVIDIA, AMD. Sorunun olacagi varsa her ikisinde de oluyor. Kaçarı yok.

Yani tamamen şans işi 4070 var adresimden 19'a ya da 4070s var o da 21-22 civarı garantili gördüm malum yerde, ya da 0 da 24'e Gainward 5060 Ti 16 GB.
Ya da kalacağım

Aşırı yüksek kart almanında mantığı yok bu sisteme boşa çünkü para %'ye karşılık kullanırken senaryo böyle olacak.
2K.
O kadar PSU'yu 800W yaptık bir de çok uyguna yakalayınca 😂 High Power Performance Gd'nin

@gladyotör , acelen yoksa bir iki hafta bekle istersen. Recep beyden dönüş gelmezse sistem parcalarimi forumda satisa koyacagim, beş aylık sistem bildigin test icin kullanip durduk dogru duzgun oyun da oynanamadi. Belki senin nasipin olur. Buradan teklif tarzi ilerlemek yasaktir ve uygunsuz olur. Sadece ön bilgi vermek istedim. 😄