Castollo

Çalışkan
Selamlar,
Sistemimde RTX 4070 Super ekran kartı var. Son zamanlarda NVIDIA’nın yeni sürücülerini yüklediğimde şu problemleri yaşıyorum:
  • Oyunlarda bir süre sonra siyah ekran verip masaüstüne atıyor veya tamamen çöküyor
  • Bazen doğrudan "Ekran kartı sürücüsü hatalı" gibi uyarılar alıyorum
  • Masaüstünde bile arada ekran anlık siyah olup geri geliyor
Şu denemeleri yaptım:
  • DDU kullanarak sürücüyü güvenli modda tamamen kaldırdım
  • XMP ayarını BIOS’tan kapattım (RAM frekansı düşürüldü)
  • En güncel NVIDIA sürücüsünü (555.xx WHQL) temiz kurulumla tekrar yükledim
  • GeForce Experience kurmadım
Buna rağmen sorun devam ediyor.
Eski bir sürücü kurduğumda sorun olmuyor ama bu sefer de bazı oyunlar “Sürücü versiyonu yetersiz” hatası veriyor.

Sistemim:
  • GPU: RTX 4070 Super (custom model – marka belirtebilirim)
  • CPU: [Ryzen 5 5600]
  • RAM: [Corsair Vengeance Rgb Pro Sl 32GB (2X16) 3600MHZ CL18 CMH32GX4M2D3600C18 Ddr4]
  • PSU: [MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ Gold ATX 3.0 120mm Fanlı Full Modüler PSU]
  • Anakart: [Gigabyte B550 Gaming X V2 D4 AM4]
Sizce sorun ne olabilir? Yeni sürücülerle gelen bir uyumsuzluk mu, yoksa başka bir donanımsal etken olabilir mi? Benzer sorunları yaşayan var mı?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2025 yılında çıkan tüm sürücüler bende mavi ekran veriyordu oyuna girdiğimde veya fg açtığımda vesaire. En sağlam sürücü 566.36 aylardır bunu kullanıyorum. Aylar sonra yeni çıkan sürücüyü kurdum bende hata vermedi şu anlık ama genel olarak 2025 yılı sürücüleri 4070 super gibi kartlarda sıkıntılı. Dediğim sürücüyü 566.36 öneririm.

Bende de 4070s var ve evet sürücüler resmen küçük bir bela oldu NVIDIA'nın. Ben aşağıdaki videoya denk gelmiştim oradaki sürümü kurdum şu an stabil sana da öneririm. DDU ile tüm sürücü silip bu sürümü kur ayrıca NVIDIA App kurma o da bozuk sadece grafik sürücüsünü kur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de 4070s var ve evet sürücüler resmen küçük bir bela oldu NVIDIA'nın. Ben aşağıdaki videoya denk gelmiştim oradaki sürümü kurdum şu an stabil sana da öneririm. DDU ile tüm sürücü silip bu sürümü kur ayrıca NVIDIA App kurma o da bozuk sadece grafik sürücüsünü kur.

Hocam teşekkürler kaynak için, bahsi geçen sürüm sanırım 560.94 di mi sizde de bu kurulu.

Hocam çok teşekkürler 560.94 sürümü kurdum şuanlık bir problem yok gibi. Ama çok saçmaymış yani ben driver yüzünden amd kullanmadım bu zamana kadar nvdia tarafında böyle bir durum ile karşılaşmak beni şaşırttı.

Son düzenleme:
Hocam teşekkürler kaynak için, bahsi geçen sürüm sanırım 560.94 değil mi sizde de bu kurulu.

Hocam çok teşekkürler 560.94 sürümü kurdum şu anlık bir problem yok gibi. Ama çok saçmaymış yani ben driver yüzünden AMD kullanmadım bu zamana kadar NVIDIA tarafında böyle bir durum ile karşılaşmak beni şaşırttı.

Sorma şu an NVIDIA AMD'nin 7000 serilerindeki gibi. AMD şu an driverlar da çok iyi ve stabil.