RTX 4070 Ti GPU hotspot sıcaklığı 112 derece

Özkan 532

Uzman
En kartım hotspot 112-113'lere cikiyor garantisi olduğu için ASUS'u aradım onlar da değer yüksek gonderin bize temizlenmesini yapalım macun ve pad'ini değiştirelim dedi ben de forum oluşturdum dün.
Bugün de ASUS'dan ariyorlar değerler normal 120-125 derece kadar sıkıntı olmadığını söylediler. Ben de dün sizin ekibiniz değerleri yüksek dediler siz de bugün böyle soyluyosunuz dedim tamam o zaman siz gonderin biz temizlik macun desimi yapalım dediler. Niraz araştırdım ama bulamadım. Bu değerler kaç olunca kullanılmamalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
O kart ile o değerleri görmek için üstünde ateş falan yakmalısınız herhalde . Siz kartı gönderin çünkü değerleriniz hiç doğal değil. Eğer kartınız yeni alınmışsa değişim isteyin kartınızı boşuna açtırmayın.

Aslında dedikleri doğru ama 100 üstü endişelendiriyor. 5bin serisinde bu sensörleri kaldirdilar tutarlı sonuç vermediği için.

Son düzenleme:
Sıcaklıklar normal değil, riskli sayılmaz ama thermal thorttle sebebi doğal olarak performans kaybı yaşatır, fan hızlarının gereksiz yükselmesini söylemiyorum bile.

Garantisi olduğu için servise gönderin bakımını yapsınlar, ileride böyle bir durum yeniden başınıza gelirse Thermalright Helios, PTM7950 vb. faz değişenli 0.2mm bir pad bu işin en basit çözümüdür aklınızda olsun.

Aslında dediklerin doğru ama 100 üstü endişelendiriyor. 5bin serisinde bu sensörleri kaldirdilar tutarlı sonuç vermediği için.
Sensörler kaldırılmadı hala oradalar sadece veri paylaşmıyor çünkü klasik NVIDIA. Hotspot sensörü olmadan en ufak bir termal yetersizlikte çip yanar.

ASUS diyorsun ama hangi ASUS?
Prime mı?
Hangi GPU?

Asus tuf 4070 ti oc modeli

2.5 sene oldu alali

Hocam hiç temizlik yapmadınız mı 2.5 yıl boyunca illaki fan bloku kartın içini açmadan çıkıyordur. Fan bloğunu söküp güzelce temizleyip geri monte edin.
Maalesef hocam ben hep kart ısısına bakıyordum. O da 65 70 arasında gezdiği için önemsemedim.

Hocam hiç temizlik yapmadınız mı 2.5 yıl boyunca illaki fan bloku kartın içini açmadan çıkıyordur. Fan bloğunu söküp güzelce temizleyip geri monte edin.
3-4 kere hava tuttum sadece.

Maalesef hocam ben hep kart ısısına bakıyordum. O da 65 70 arasında gezdiği için önemsemedim.

3-4 kere hava tuttum sadece.

Hocam 65 70 dereceler ekran kartı için bir şey değil ama hotspot sıcaklığıda hiç mantıklı değil. Bence siz servise gönderim güzelce temizliğini yapıp macun yenileyip size geri göndersinler. Çok daha iyi olur sonuçlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…