Suvity

Uzman
10 dakikalık FurMark test sonucu sizce normal mi arkadaşlar? Hot spot sıcaklığı çoğu oyunda 113 dereceye kadar çıkıyor. Ürünü garantiye göndermeli miyim sizce?

Ekran kartı modeli: ASUS 4070 Ti Super

hw monitör.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
TUF modeli mi? Ben de aynı sorunu TUF 4070 Super ile yaşadım sıfır aldığım kart 3 ayda pumpout yapmıştı ve çip üzerindeki kalan azıcık macun da kurumuştu, araştırdığımda servisine pek güvenemedim söküp PTM uyguladım, tavsiye ederim. Aslına bakarsanız güvenseniz bile servis de macun kullanacak.
Asus'un 40 serisinde çoğunlukla yaşanan bir sorunmuş, ROG modellerinde de var. Sanırım kullanılan macundan dolayı oluyor.

Değil, normal sıcaklık ile hotspot arasında 10-20 derece kadar fark olması beklenir. Sizin aralığınız çok fazla.

Resetleyip bir daha dene. Bana bir hata gibi geldi.

Bu değerler sürekli bu ve buna benzer çıkıyor hocam. O yüzden yazdım buraya bende. Buyurun oyun oynarken yaptığım test sonucu.

TUF modeli mi? Ben de aynı sorunu TUF 4070 Super ile yaşadım sıfır aldığım kart 3 ayda pumpout yapmıştı ve çip üzerindeki kalan azıcık macun da kurumuştu, araştırdığımda servisine pek güvenemedim söküp PTM uyguladım, tavsiye ederim. Aslına bakarsanız güvenseniz bile servis de macun kullanacak.
ASUS'un 40 serisinde çoğunlukla yaşanan bir sorunmuş, ROG modellerinde de var. Sanırım kullanılan macundan dolayı oluyor.

Evet TUF modeli. Garantiye göndermeyi düşünüyorum. Henüz 1 yıllık cihaz olduğu için garanti kapsamı dışına çıkmasını istemiyorum.

Dosya Ekleri

• 111 derece.webp
    111 derece.webp
    188,4 KB · Görüntüleme: 50
Bu değerler sürekli bu ve buna benzer çıkıyor hocam. O yüzden yazdım buraya bende. Buyurun oyun oynarken yaptığım test sonucu.

Evet TUF modeli. Garantiye göndermeyi düşünüyorum. Henüz 1 yıllık cihaz olduğu için garanti kapsamı dışına çıkmasını istemiyorum.
Şöyle ifade edeyim, Türkiye'de tek bir servis bakıyor ve bu servisin pek de iyi bilindiğini söyleyemem, ben de uzun uzadıya araştırıp servise gönderip göndermemeyi değerlendirip en son şikayetler ve kullanıcı deneyimlerini dikkate alarak kendim müdahale ettim. Benzer sorunlar yaşayıp tekrar tekrar tekrar servise göndermek zorunda kalanlar bir yana, servisin de yapacağı termal macun uygulamak olacak, haliyle kullanılan macunun kalitesine göre birkaç hafta sonra sıcaklıklar yine aynı duruma gelecek ve bu da sadece zaman kaybı anlamına geliyor. Karar sizin ama ben olsam bir daha içini açmayı gerektirmeyecek PTM uygulaması yapardım, ki kendi kartımı o şekilde kullanıyorum.