Pump out olabilir mi hocam peki? kullansak bu şekilde sorun yaşar mıyız acaba?

X3 OC modeli hocam. @Ayhan Dönmez

@ShadowLegion Konusunda önerdiğim gibi vaktiyle, ilgili ayarlamaları yapıp kasa hava akışını tekrardan gözden geçirdiniz mi? Bu üçlü fan seti olayını bir düşünün, derim. Arctic P12 Pro 3 adet Reverse sipariş edin. Sorununuz çözülmeli. Manuel ayarlama yapılacak bir de karta. OC modeliyse onunkinden bir tık daha iyi sonuçlar almanız lazım. Bir kıyas edin birlikte. @Brew_MacMillan

5080 ve 5070 Ti, birebir aynı çipler olarak düşünmek lazım. Sadece içinde eksik üniteler var, soğutma blokları da yine benzer olacaktır. INNO tarafında bir değişikliğe gidildiğini düşünmüyorum. Dediğim şekilde bir düzen çekin kasaya, memnun kalırsınız. Mesh kasa olmalı, hava akışını gözden geçirtin tekrardan.

Ben çoktan servis ile iletişime geçer bakım için bilgi alırdım. Garanti dışı kalmasa içini aç kendin yap derdim de olmuyor maalesef. OC model ise senin kartın o zaman UV yapman lazım. Arkadaşların önerdiği ekran kartının altına veya üstünede fan ayarladın mı tamamdır. Tekrar söyleyeyim 3 aylık kart değil de 1 yıllık kart olsa normal derdim ama bana hala normal gelmiyor 3 aylık kartın o kadar ısınması. Ve daha yaz gelmedi.

@ShadowLegion Konusunda önerdiğim gibi vaktiyle, ilgili ayarlamaları yapıp kasa hava akışını tekrardan gözden geçirdiniz mi? Bu üçlü fan seti olayını bir düşünün, derim. Arctic P12 Pro 3 adet Reverse sipariş edin. Sorununuz çözülmeli. Manuel ayarlama yapılacak bir de karta. OC modeliyse onunkinden bir tık daha iyi sonuçlar almanız lazım. Bir kıyas edin birlikte. @Brew_MacMillan

5080 ve 5070 Ti, birebir aynı çipler olarak düşünmek lazım. Sadece içinde eksik üniteler var, soğutma blokları da yine benzer olacaktır. INNO tarafında bir değişikliğe gidildiğini düşünmüyorum. Dediğim şekilde bir düzen çekin kasaya, memnun kalırsınız. Mesh kasa olmalı, hava akışını gözden geçirtin tekrardan.
Hocam daha önce ekran kartına iletmiş olduğunuz manuel ayarlamaları bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz? kolay olduğunu söylediniz de, ben daha önce hiç ekran kartına bu işlemleri yapmamıştım, hep dizüstü kullandım zamanında. Fan için de ekran kartının hemen altına sanırsam fan desteği yok, üst tarafa sıvı soğutucu yerine 3 adet 120 veya 2 adet 140 lık fan desteği var. Sitesinde öyle yazıyor kasanın.

Ben çoktan servis ile iletişime geçer bakım için bilgi alırdım. Garanti dışı kalmasa içini aç kendin yap derdim de olmuyor maalesef. OC model ise senin kartın o zaman UV yapman lazım. Arkadaşların önerdiği ekran kartının altına veya üstünede fan ayarladın mı tamamdır. Tekrar söyleyeyim 3 aylık kart değil de 1 yıllık kart olsa normal derdim ama bana hala normal gelmiyor 3 aylık kartın o kadar ısınması. Ve daha yaz gelmedi.
Servise götürmek isterdim de bizim buralar diğer illere göre fazla sıcak onla ilgisi olabilir mi? pump out olayı endişelendiriyor beni de, direkt garantisi ne belirtilmiş ise, o servise mi götürmemiz gerekecektir? teknik servislere de güvenim el vermiyor daha kötü olabilir diye, cidden sorunlu olabilir mi ki bu kart?

O zaman fanlarla soğutmayı destekleyip biraz da undervolt yapman lazım.

1775848156168.webp

O kabloyu tekrar içeri alıp anakartın olduğu kısımdan çıkartacaksın o zaman olur.

Eki Görüntüle 239975
Anladım hocam muhtemelen 2 tane 120 lik takabiliriz oraya, ileri de bir takviye edeyim ben en iyisi, umarım faydası olur. Fan / RGB Hub'da yer var mı bilmiyorum kontrol etmek lazım. Şimdilik UV ile mi devam edeyim sizce? Kasa o kadar da kötü değildir herhalde ferah bir model bence.

Kasa iyi, karta ise şimdilik undervolt yapabilirsin. Fanlarda RGB'ye önem veriyorsan reverse fan bakabilirsin alt için. Hub'da veya anakartında boş slot var mı? Ona göre plan yapmak lazım.

Kasa iyi, karta ise şimdilik undervolt yapabilirsin. Fanlar da RGB'ye önem veriyorsan reverse fan bakabilirsin alt için. Hub da veya anakartında boş slot var mı ona göre plan yapmak lazım.
ARGB_V2_1 pinleri boşta doldurmak mantıklıdır tabii ki stabil, sağlıklı çalışması açısından. HUB'da durum nasıl bilmiyorum ona bir bakmam gerekir bi ara unuttum. :)

Tüm fanlarım reverse blade sanırsam reverse mantıklı olur gibi.

Ama kart sorunluysa gerçekten üzücü durum. Umarım bir şeyi yoktur.

Bu arada bu videodaki arkadaşın dediği değerleri uyguladım baya faydası oldu hocam. Doğruluğu, yanlışlığı tartışılır tabii. :) @stormhawks47

Son düzenleme: