Evet oyundaki değerleri de olabilir FurMark'da. Kasa içi havalandırma nasıl ayrıca?
Kartın boştaki değerleri bu videoki ile yakınmı karşılaştırır mısın?

1775772333070.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ne kadar kartın soğutma bloku ince de olsa 2-3 aylık kartta, fanlar da neredeyse son hızda olmasına rağmen bu sıcaklığı görmesi bana normal gelmedi açıkçası. Acaba macun pump out mu oldu? Macun değişimi için servisle iletişime geç yardımcı olsunlar garantisi bozulmadan. Uzun süre bu sıcaklıklarda kullanmak kartın ömrünü azaltır yoksa.

Her ne kadar kartın soğutma bloku ince de olsa 2-3 aylık kartta, fanlar da neredeyse son hızda olmasına rağmen bu sıcaklığı görmesi bana normal gelmedi açıkçası. Acaba macun pump out mu oldu? Macun değişimi için servisle iletişime geç yardımcı olsunlar garantisi bozulmadan. Uzun süre bu sıcaklıklarda kullanmak kartın ömrünü azaltır yoksa.

Hocam kart biraz toz olmuş gibi, o etkiler mi ve temizlersek kabadan, düzelir mi acaba? Bir de ilk günler böyle değildi sonradan böyle oldu. Gerek var mıdır servise vs?

Boşta fanlar vs dönmüyor zaten 35 derece falan oluyor.

Temizle belki biraz daha serin çalışabilir. Karar senin kullanabilirsin böyle tabii ki ama ben olsam 3 aylık kartımın 83 derecede çalışması hoşuma gitmezdi. Emin değilim ama tahminimce macun pump out olmuş olabilir macun yenilense eskisi gibi olur. Boştaki değerler de normal onlarda sorun yok.

Temizle belki biraz daha serin çalışabilir. Karar senin kullanabilirsin böyle tabii ki ama ben olsam 3 aylık kartımın 83 derecede çalışması hoşuma gitmezdi. Emin değilim ama tahminimce macun pump out olmuş olabilir macun yenilense eskisi gibi olur. Boştaki değerler de normal onlarda sorun yok.
Servis işleri nasıl olur hocam inan hiç bilgim yok ne önerirsiniz?

Ağır oyunları oynadığım zaman DLSS 4.5 ile RT'yi falan köklediğimde, FPS düşmesi vs. olmuyor ama kart 83 dereceleri görüyor. Uzun bir süre oynuyorum bu seviyede fakat karta zarar verir mi sizce? Boşta 48 derece, oyundayken 320 W kullandığı vakit 80'leri falan görüyor. Kart bu ara da yeni sayılır, 2-3 aylık.

Daha ufak tefek, takılmalık oyunlarda CS2 gibi 65 derecelerde falan çalışıyor zaten sorun yoktur fakat ne zaman path tracing RT'li oyunlar olsun kart korkutmuyor değil :)
O kadar ısınması imkânsız gibi bir şey.
@michaelscofield 5070 Ti X3'lerin OC ve düzü arasında VP farkı falan var mı? Tasarımları birebir aynı duruyor.
@Telefonunu Çıkra, düz modelde VP yok diye hatırlıyorum. Ki %99 doğru hatırlıyorumdur.
OC modelde VP mevcuttu, @LH44 de ek bilgi geçer. @ShadowLegion OC modeline sahip, diye hatırlıyorum. 5070 Ti, 5080 benziyor bu hususta.

RTX 5070 Ti için RTX 5080 kadar fark olmasa bile soğutma bloğu farklı -daha ince-.

@Brew_MacMillan, karta o kadar yüklendikten sonra 83'e çıkması normal. Fan eğrisi veya undervolt uygulayabilirsiniz.
80 civarı kullanım karta herhangi bir zarar vermez.

Boştaki değerler.

Eki Görüntüle 239841

FurMark 2

Eki Görüntüle 239844

Kartta FPS düşüşü falan olmuyor sadece sıcaklıklar yüksek aşırı yükteyken.

Kasanın hava akışı nasıl? Görsel iletebilir misiniz?

@Ayhan Dönmez bende INNO 3D X3 var ama OC versiyonu değil. Sıcaklıklar stok olarak yüksek. 1045-1055 mv değerinde çalışırken, ben 0.945-0.935 mv değerine çektim. FurMark değerlerimi hatırlamıyorum ama standart oyunlarda hiçbir zaman FurMark kadar çekmiyor ve şu an kaloriferli evde mesela Wukong oynarken 68 dereceleri geçmiyor %55 fanda. FurMark'a bakayım da atayım buraya.
364W güç çekerken fan %60 hızda sıcaklık 76-79 arasında ve bu aralıktan öteye geçmiyor alta da düşmüyor. Ancak bu gerçek hayat deneyimi değil, gerçek oyun ortamında 360W istese de çekemiyor 4K'da DLSS ve çoğunlukla Single Player oyunsa zaten Frame Generation açıyorsun ve yük işlemciye dağılıyor otomatik olarak.

1775804687633.webp

1775804809264.webp

Fotoğrafta gördüğünüz gibi GeForce RTX yazısının üzerine exhaust fan ekledim. Altta da Arctic'in yüksek basınçlı kaliteli 140 cm fanları var. Eğer bunlar olmasaydı sıcaklık en az 6-10 derece yüksek olurdu.

Standart oyun oynarken da en ağır senaryoda dahi %55 fanı geçtiğini ve 69-71 dereceyi geçtiğini görmedim. Wukong Ultra ayarlar Frame Generation 4X şekilde oynuyorum 270-280W civarında takılıyor ve 66 derecede oynuyorum.

Bu hale getirirken @Ayhan Dönmez hocam ile epey istişare etmiştik. Kendisine de tekrar burada teşekkür ediyorum.