ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Şu anda her nedense 330W çekecek kadar güç düştü ve sıcaklıklara bakınız; 71. derece.
İnce modellerde olan bir durum bence çok ağır yükteyken, o seviyelere ulaşıyor kart. Kasayı ilettim hocam yanlış mı taktık fanları acaba? Ekstra fan desteği de var.RTX 5070 Ti için RTX 5080 kadar fark olmasa bile soğutma bloğu farklı -daha ince-.
@Brew_MacMillan, karta o kadar yüklendikten sonra 83'e çıkması normal. Fan eğrisi veya undervolt uygulayabilirsiniz.
80 civarı kullanım karta herhangi bir zarar vermez.
Kasanın hava akışı nasıl? Görsel iletebilir misiniz?
PC yeni açtım mesela boşta değerler bu şekilde.
Eki Görüntüle 239861
Sistem hava akışı bu şekilde fanların yönü ters olabilir mi? kasayı aldığımda bu şekildeydi hiç değiştirmedim. Ekstradan fan desteği var kasanın ekran kartının altına takılabiliyor.
Kasa bu şekilde;
Resim link
İnce modellerde olan bir durum bence çok ağır yükteyken, o seviyelere ulaşıyor kart. Kasayı ilettim hocam yanlış mı taktık fanları acaba? Ekstra fan desteği de var.
Benim için sorun değil hocam, kart zarar görmesin yeter. Fakat arkadaşların bazıları "pump out" olabilir, kartın ömrü kısalır falan deyince anormal durum var sandım. Benim bildiğim 90-95 derecelere kadar sorun yoktur diye düşünüyorum. En yükte 83-84 dereceleri görüyor. durum normal ise sorun yoktur benim için. 2-3 aylık kart.Fanlar doğru, reverse blade'ler.
GPU'nun altına 2 tane alabilirsiniz eğer sıcaklık bu kadar dikkatinizi çektiyse.
@Ayhan Dönmez bende INNO 3D X3 var ama OC versiyonu değil. Sıcaklıklar stok olarak yüksek. 1045-1055 mv değerinde çalışırken, ben 0.945-0.935 mv değerine çektim. FurMark değerlerimi hatırlamıyorum ama standart oyunlarda hiçbir zaman FurMark kadar çekmiyor ve şu an kaloriferli evde mesela Wukong oynarken 68 dereceleri geçmiyor %55 fanda. FurMark'a bakayım da atayım buraya.
364W güç çekerken fan %60 hızda sıcaklık 76-79 arasında ve bu aralıktan öteye geçmiyor alta da düşmüyor. Ancak bu gerçek hayat deneyimi değil, gerçek oyun ortamında 360W istese de çekemiyor 4K'da DLSS ve çoğunlukla Single Player oyunsa zaten Frame Generation açıyorsun ve yük işlemciye dağılıyor otomatik olarak.
Eki Görüntüle 239857
Eki Görüntüle 239858
Fotoğrafta gördüğünüz gibi GeForce RTX yazısının üzerine exhaust fan ekledim. Altta da Arctic'in yüksek basınçlı kaliteli 140 cm fanları var. Eğer bunlar olmasaydı sıcaklık en az 6-10 derece yüksek olurdu.
Standart oyun oynarken da en ağır senaryoda dahi %55 fanı geçtiğini ve 69-71 dereceyi geçtiğini görmedim. Wukong Ultra ayarlar Frame Generation 4X şekilde oynuyorum 270-280W civarında takılıyor ve 66 derecede oynuyorum.
Bu hale getirirken @Ayhan Dönmez hocam ile epey istişare etmiştik. Kendisine de tekrar burada teşekkür ediyorum.
@Ayhan Dönmez evet hocam önermiştiniz ve önceki kasamda da vardı. Ben düzgün fan yok diye kullanmıyordum bu sistemi ama VC olmayan bir kart aldığım için kullanmaya geçtim. Ancak şunu söylemeliyim benim kasanın hava akışı S tier Lancool 216. Bu işlerde altta üstte fan takmadan önce hava akışı iyi olan bir kasa şart. Diğer parçaların sağlığı için de.
Reverse blade nedir hocam nasıl anladınız, nasıl anlaşılıyor?
Pump out olabilir mi hocam peki? kullansak bu şekilde sorun yaşar mıyız acaba?Blade tasarımından. O fanlar havayı içeriye çekiyor görüntüyü bozmadan. Düz blade fanlar havayı dıiarı atar -kasanın arka tarafındaki gibi-.
Pump out olabilir mi hocam peki? kullansak bu şekilde sorun yaşar mıyız acaba?