RTX 4070 Ti & R7 9800X3D sistem ile CS2 ve PUBG'de 600 FPS üstü performans alınabilir mi?

Krmm

Üstün
Arkadaşlar RTX 4070 Ti kullanıyorum. Yeni sisteme geçiş yapacağım ve R7 9800X3D alacağım. Ekran kartını değişmeyeceğim şu an için. RTX 5080 Super veya 6000 serisi çıkınca değişeceğim.

Şu an RTX 4070 Ti & R7 9800X3D ile CS 2 ve PUBG'de 600 FPS üstünü görebilir miyim? Çünkü yeni PC'yi alırken aynı anda 600 Hertz monitör alacağım. Bu monitörün hakkını versin istiyorum.

Daha 240 Hz bile tam olarak standartlaşmamış iken 600 Hz monitör çok gereksiz olur diye düşünüyorum. Yine de, CS 2'de 600 FPS alırsınız ancak PUBG'de alabileceğinizi pek sanmıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam ağır bir oyun. Bana sorarsanız 600 Hz ancak görüntü kalitesi düşük bir monitör almaktansa 360 Hz ancak OLED falan bir monitör almanız daha iyi olur.

Hocam öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim. Fakat benim şu anki durumum biraz farklı. Extradan bunları da konu detayına yazsaydım kimse okumazdı uzun olacağı için. Fakat madem konuyu açtınız söyleyeyim ben size. Şu an ASUS ROG PG32UCDM 4K OLED monitör kullanıyorum. Bu monitörü alma sebebim tamamiyle hikâye oyunları içindi. Görsel olarak beni tatmin eden bir monitörüm var şu an zaten. 2. monitörü ise tamamiyle hız odaklı TN panel bir monitör alacağım. Çünkü sadece hikaye oyunları oynamıyorum ve bir şey alırken her zaman top seviye almaya çalışıyorum. Bütçe sorunum da yok çok şükür. 2.monitörü de OLED al diyeceksiniz büyük ihtimal. Fakat 2.monitörün amacı sadece CS2-PUBG olmayacak. Şu an kullandığım OLED monitörü hikaye oyunları dışında kapalı tutuyorum. 600 Hertz monitörün diğer amacı günlük işler, YouTube, Twitch olacak. Amaç, şu anki OLED'in ömrünü uzatmak. Şimdi FPS konusuna döneyim, CS2'de bana da 600 üstü alırım gibi geliyor. Fakat PUBG'de sorun yaşayacağım sanırım. Peki sizce 5080 Super'e veya direkt olarak 6000 serisi çıkınca 6090 veya 6080'e geçersem sizce PUBG'de de 600 üstünü görür müyüm? Tamamen tahmini olarak soruyorum yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Krmm
Elinize sağlık hocam. Bu arada günlük monitör konusunda OLED'de işinizi görür, madem malınız var mezara götürmeyeceksiniz sonuçta, kullanın derim. Vallahi hocam NVIDIA'nın sağı solu belli olmuyor, pek takip de etmiyorum. O yüzden kesin bir şey diyemem 5080 Super konusunda. Bence ilk etapta monitörü alın, duruma göre bakarsınız. Eğer 4070 Ti ile istediğiniz FPS'leri alırsanız ellemezsiniz. Çok güçlü bir sisteminiz var ancak dediğiniz her iki oyun da optimizasyon olarak mükemmel oyunlar değiller, hele hele PUBG. O yüzden CS 2 için bi' tık daha kesin konuşabiliriz ancak PUBG konusunda bir şey diyemem.

Ogrenme amacli soruyorum. 240 Hz uzerini hic kullanmadim. 60 - 120 cok asiri fark ediyor. 120 - 240 eh iste, anlasiliyor. Peki 240+ gercekten degiyor mu? 240 - 400 Hz oynarken iyi ki almisim dedirtiyor mu yani?

Ogrenme amacli soruyorum. 240 Hz uzerini hic kullanmadim. 60 - 120 cok asiri fark ediyor. 120 - 240 eh iste, anlasiliyor. Peki 240+ gercekten degiyor mu? 240 - 400 Hz oynarken iyi ki almisim dedirtiyor mu yani?
600 hertzi alınca ben de ilk defa denemiş olacam. Ben en fazla 360 kullanmıştım. İnan bana her yükseltmede fark hissediliyor. Birisi şunu yazmış forumun birinde. '' 500 hertz üstü monitörlerde düşmanlar ağır çekimde gibi geldiğini hissediyorsunuz'' demiş. Biri de şunu demiş '' Gerçek hayatta insanlar nasıl yürüyorsa 500 hertz üstü monitörlerde de öyle görünüyor''. Bu tarz yorumlara dayanaraktan açıkça anlaşılıyorki fark kesinlikle hissedilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…