Ser35

Üyecik
Yılbaşı gelmeden RTX 4070S üzerine bir sistem kurdum. Bildiğiniz gibi yıl sonundan sonra zamlanır falan dedim, indirimdeyken alayım dedim. Ancak bugün RTX 5070'in fiyatını görünce bir tık üzüldüm. 25 bin TL diyor, gerçi Türkiye'de 25 bin olacağını pek sanmıyorum. Olsa bile ne sürede olur bilmiyorum. Ürünler daha gelmedi. Yılbaşı yoğunluğunda iptal edeyim mi, yoksa devam mı edeyim sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
25 bin diyor ama 25 bin olacağını ben de pek sanmıyorum. Sanırım 30 bin civarı olabilir. Tam performans testi gelse güzel yorum yapabilirdik F/P açısından.

Eğer imkanınız varsa yurt dışına 3-4 bin TL arası uçak parası vererek alıp gelebilirsiniz. O zaman ciddi ucuza gelir.

30 bin bile oldukça iyimser geliyor bana. Gerçekten çok arada kaldım. Ne yazık ki yurt dışından da alamıyorum. :(

30 bin bile oldukça iyimser geliyor bana. Gerçekten çok arada kaldım. Ne yazık ki yurt dışından da alamıyorum. :(
Genelde %40 %50 arası daha pahalı olduğunu düşünürsek 19 bin yerine 28-30 bin civarı bir şey olmasını bekliyorum. Kesin değil tabii. İlk başlarda stok sıkıntısı falan olup daha pahalı da olabilir. TR’de satılacağı fiyat 750 dolar civarı olur bence. RTX 5070’ten bahsediyorum.

Şöyle bir şey de var; RTX 4070 Super 600 dolardı. TR fiyatı olarak 21 bin ediyor. Her yerde 23 bine vardı aylar boyunca. Belki de ucuz olur bilemiyorum.

İlk 10-15 stok 30 bin civarında satılır. Ardından gelecek stoklar 35-40 bin arası olacaktır diye tahmin ediyorum. Eğer yeni teknolojisi ilginizi çekiyor ise ve 40 bin olma ihtimalini göz önünde bulundurursanız iptal edebilirsiniz tabii ki seçim sizin.

Su an eldeki 5070 hakkindaki teknik verilere bakarsak, 6144 CUDA, 192 TMU ve 64 ROP iceren bir GPU'nun 7168 CUDA, 224 TMU, 80 ROP iceren bir GPU ile kapismasi zor, ozellikle Blackwell ile Ada Lovelace arasindaki IPC farkini da goz onunde dusunursek. NVIDIA'nin verdigi teorik performans degerlerine baktigimizda da 30.97 TFLOP FP32 performansiyla 5070 geride kaliyor. Direkt GPU die tier'i da daha dusuk zaten, AD104 ile GB205 gibi 5 tier bir silikon kapisiyor. Mesela 5070'in Ti varyanti daha cok daha kiyaslanabilir ve onun silikon zaten GB203, yani 3 tier.

DLSS 4 bu kart icin asil tasiyici olacak (NVIDIA bile basa basa soyluyor) ve ustune al sat bir de stok kovalamakla ugrasacaksiniz. Karar sizin ancak bence Ti varyanti alamiyorsaniz ugrasmaya degecek bir yukseltme degil bile.

Sanırım bir de 5070 Şubat sonu gelecekmiş. Doğru mu bilmiyorum. Türkiye’nin ekonomisini düşününce Şubat’ta ne olur, piyasa iyice artar gibi.Sabah iyice bir bakacağım, araştıracağım. Gece mesaisinde pek araştırılmıyor açıkçası. Yardımınız için teşekkürler! @babaci

Bence eğer dayanabilirseniz en fazla şubat ayında şu an aldığınız sistem fiyatına 5070'li bir hazır sistem bulabilirsiniz. Hazır sistem değil de kendiniz topluyorsanız da ekran kartını tek iptal edip bekleyin satışa çıktığı ilk gün kapın direkt.

RTX 4070S bence kötü bir kart değil. Ben olsam 6000 serisini veya 7000 serisini beklerdim.