Ciddili mi? 5070 Ti için fazladan 6-7K vermediğimde seviniyorum öyleyse hocam 😅
70-80 derken teknolojinin ucu açık, bir yerde durmak lazım. 9070XT sistem var, şeytan dürtüyor "5080'e geç" diyor. Sonu yok; en iyisi ortalama bir üst modelde sabit kalıp devam etmek. Teknoloji merakı değişik bir şey.🙃

Son düzenleyen: Moderatör:
70-80 derken teknolojinin ucu açık, bir yerde durmak lazım. 9070XT sistem var, şeytan dürtüyor "5080'e geç" diyor. Sonu yok; en iyisi ortalama bir üst modelde sabit kalıp devam etmek. Teknoloji merakı değişik bir şey.🙃
4080’den 5080’e geçmeye değecek 30K’lık bi fark göremediğimden geçmem sanırım ben ağabey. 😂

Hangi tesste önde tam olarak?

%1'lere de dikkat edin.

Daha nolsun hocam?😂

Biri 3 biri daha yeni 1 yılını doldurdu. Ona rağmen RT kapalı testler bunlar ayrıca içerisindeki CUDA çekirdeklerini niye çöpe atıyoruz, yok sayıyoruz? Yukarıdaki testlerde yer yer 20-30 FPS’lik (4080’nin önde olduğu) bile farklar olabiliyo.

Aklıma takılan bir şey var. Neredeyse 3 hafta önce 9070 XT'nin belli başlı sorunlarından dolayı üste para verip RTX 4080'e geçtim.

Satıp geçemedim çünkü 9070 XT 4-5 ay ilanda kaldı, satılmadı. Satarak alsam dahi üste yine aynı paraları koyacaktım.

Verdiğim ücretin 2 katına 5070 Ti'a geçebiliyordum (4080 için 9, 5070 Ti için 15 isteniyordu). 5070 Ti çok yüksek geldiğinden 4080'e geçtim ben de.
Bugüne kadar ne FSR ne DLSS kullandım, teknoloji kullanmıyorum.
2K'da oyun oynuyorum genelde. Sizce aradaki 6-7 bin TL'lik farkı vermemek hata mıydı ve 4080 hâlâ güçlü mü?

Bu test de çıkan en güncel oyundan;

RTX 4080 hâlâ çok güçlü, 2K'da çoğu oyunda Ultra ayarlarda rahat yeterli. 5070 Ti'ye ekstra para vermemek hata değildi.
2K çözünürlükte çoğu oyunda Ultra ayarlarda rahat 100+ FPS alırsın ve DLSS FidelityFX gibi teknolojiler olmasa bile performans gayet yeterli.

Fark ettiniz mi bilmiyorum ama testlerin 2 tanesi 4080s ile. Onun dengi bu kart. CUDA'yı çöpe atan yok. Kullanacaksan al. 30 FPS fark gördüğüm tek oyun FH 5 onda da 9070 XT önde.

Fark ettiniz mi bilmiyorum ama testlerin 2 tanesi 4080s ile. Onun dengi bu kart. CUDA'yı çöpe atan yok. Kullanacaksan al. 30 FPS fark gördüğüm tek oyun FH 5 onda da 9070 XT önde.
Kullandığınız için benimsemenizi anlıyorum. Ben de aynı kartı kullandım ve kendimde bilgisayarımda yüklü oyunlarda test etme fırsatı buldum haliyle. (GTA 5 Enhanced Ultra RT, Hogwarts Ultra RT hepsi 2K) 4080’in RT performansı ve 3 senelik kart olmasına rağmen hâlâ güncel kartlarla kapışıyor olması bile mest ediyor. NVIDIA'nın son bonkörlüklerinden sanırım. Ama dediğim gibi attığınız testlerde bile 9070 XT’nin 4080’den güçlü olduğu görünmüyor. Artık çoğu oyun RT gömülü geldiğinden de 4080’i tercih ettim.