cancka

Becerikli
Yer
Ankara
Selam,

Halihazırda RTX 4080 ekran kartlı Acer Predator Helios 16 model laptopum var. Bu aralar kafam karışıyor, değişim yapma isteğim geliyor.

Geçmeye değer mi? RTX 5080 için çok iyi yorumlar yapılmıyor.

Son olarak, masaüstüne geçme fikrim de var. RTX 5080'li bir masaüstü mü dizmek iyi olur yoksa laptop mı? Bir de çok bir fark hisseder miyim RTX 4080 ile RTX 5080 arasında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Halihazırda RTX 4080 ekran kartlı Acer Predator Helios 16 model laptopum var. Bu aralar kafam karışıyor, değişim yapma isteğim geliyor.

Geçmeye değer mi? RTX 5080 için çok iyi yorumlar yapılmıyor.

Son olarak, masaüstüne geçme fikrim de var. RTX 5080'li bir masaüstü mü dizmek iyi olur yoksa laptop mı? Bir de çok bir fark hisseder miyim RTX 4080 ile RTX 5080 arasında?
5080 masaüstü kesinlikle değer ama 5080 laptop hiç değmez bence, 5080 masaüstü fiyatının 2 katını ödeyerek daha düşük performans alacaksın.

Her zaman masaüstü daha iyidir tabii ki. Eğer sürekli yer değiştiriyorsanız laptop tercih edin. Ayrıca hangi amaçla kullanacaksınız ona göre yorum yapmak lazım 5080'e geçiş için. Ancak ben olsam geçmezdim aşiri bir fark olmayacak.

Dizüstündeki 5090, masaüstündeki 5070 Ti bandında. Yani masaüstündeki 5080'in mobil bir muadili mevcut değil. RTX 4080 Mobile zaten her işinizi görebilecek canavar gibi bir dizüstü GPU'su. Bence masaüstü alma imkanınız varsa 5080'li masaüstü tercih edin. Ciddi bir fark sadece böyle görürsünüz.

Senede birkaç kere bi yere gittiğimde götürürsem götürüyorum ya aslında ben neden laptop aldım onu da bilmiyorum da; sanırım masaüstüne geçmenin zamanı geldi eskiden hep masaüstü kullanıcısıydım zaten.

Oyun oynuyorum genelde kullanım amacı bu, yurtdışında arkadaşlarım var 5080 yeni nesil DLSS kullanıyor arada çok bir fark olmasa bile teknoloji olarak eziyor 4080'i bence; aynı oyunda neredeyse iki katı fazla FPS alıyor benden. Tabii benim laptop olması da ayrı bir durum, belki masaüstü 4080 olsa çok böyle olmazdı.

Eğer laptop ı satarsam, her türlü masaüstü geçeyim yani değil mi ? Dediğim gibi senede birkaç kez yanımda götürürsem götürüyorum o kadar.