F/P olarak güzel marka. ASUS'tan biraz daha fazla fan sesi var o kadar. Cw sorunu daha az oluyor Galax'ta. Sıcaklıklar benzer. ASUS ve MSI kullanmaktan farksız diyebilirim.

Galax 5070 Ti koşar o zaman. Elimde 4070 Ti super var ASUS, onu çıkarırım elimden. Bir de artık oynamiyorum PS5 var onu da satarım kart parası çıkar gibi duruyor.

@Vadbav,

Türkiye'de verginin yanında aç gözlülük vergisi falanda var malûm. Selbest piyasa ayağına 5-10-15-20k fazla itelemeye çalışıyorlar.

5070 4090 performansı verecek diyor NVIDIA ama bu kartı dedikleri fiyattan alabilen TR'de ermiş kişidir. Yani yazılan ve alınacak performansa göre TR'de fiyatlar çok dalgalı olacak.

Maalesef adaletin olmadığı yerde herkes yargıç.

@Lorien,

1-2 sene sonra yeni bir bozuk UE 5 oyunu çıkınca aynı Stalker 2'de olduğu gibi dibi görür FPS'de. Daha güçsüz ve 12 GB VRAM'e sahip kart daha çok FPS alıyordu 4060 ve 4060 Ti karşısında. Bu devirde 8 GB VRAM koymak enayi yerine koymaktır.

@Lorien,

1-2 sene sonra yeni bir bozuk UE 5 oyunu çıkınca aynı Stalker 2'de olduğu gibi dibi görür FPS'de. Daha güçsüz ve 12 GB VRAM'e sahip kart daha çok FPS alıyordu 4060 ve 4060 Ti karşısında. Bu devirde 8 GB VRAM koymaz enayi yerine koymaktır.
Katılıyorum hocam. Ama işte sektörde tek başına zirvede olunca adamlar rahat.

DLSS 4 hakkında 4000 serisiyle ilgili bir şey söylendi mi?

DLSS 4 RTX 5000 serisine özel olacak. Daha doğrusu DLSS 4xx sürümlerini 40 serisi kullanabilecek ama FPS'yi uçuran fg ayarını kullanamayacak. Tıpkı RTX2000 ve RTX3000 serisindeki gibi. DLSS var ama fg yok.

Desktop Screenshot 2025.01.07 - 08.38.50.47.webp

DLSS olmadan saf güç olarak durumlar nedir acaba? Bir de bu 5080 TR de acaba ne kadar satılır?
5080 - 5090 tr için bence saçma. Mesela şöyle düşünün adam 100k vermiş 4090 almış birkaç ay sonra 5070 alan adamla aynı performansta olacak. 5070Ti tam hedeflik kart gibi duruyor.

4060 galax aldım gayet güzel kolay kolay fanları bile çalışmadı soğutmayı iyi yapmışlar UE5 vs kullanıyorum bide.
5070 ti galax alırım gene hem diğer markalara göre daha ucuz
Bende onu düşünüyorum çıkınca elimdeki ekran kartını ve ps5 imi satarım parası çıkar sanırım.