Multi frame generation gelmedi. Upscale olan DLSS 4.0 geldi.

Batuhan bozkandan baktım. Kendisi de kare oluşturma hariç diğer tüm DLSS iyileştirmelerinin geleceğini söyledi.

Zaten görüldüğü üzere multi frame generation hariç hepsinde tik var. Kare oluşturma kısmında RTX50 serisi hepsini yani 3 tane kare oluşturmayı destekleyecek. RTX40 serisi 1 defa kare oluşturma kullanabilecek. RTX30 ve RTX20 serisi ise kare oluşturma hariç hepsini destekleyecek.

Eki Görüntüle 113133
DLSS 4, DLSS 3.5'dan 10-15fps fazla versin yeter de artar.

DLSS 4, DLSS 3.5'dan 10-15FPS fazla versin yeter de artar.

Nöral görüntü oluşturma diye bir şey getirdiler. Hem görüntü kalitesi artıyor hem de VRAM kullanımı bir miktar düşüyor. Ayrıca ek iyileştirmelerde olduğuna eminim. Tüm RTX kartlarda DLSS 3.5'tan çok daha fazla FPS alacağız.

Frame Generation denilen şey o kadar basit ve boş ki yani, gram etkilenmedim.

Neural Render ve Reflex 2 muhabbeti beni daha çok cezbetti. Gecikme yüzünden çoğu kişi 3xFG açmayacak zaten. Gerek de yok.

Saf kas gücü kıyaslaması yapamamaları da komedi ya 😀.

Frame Generation ile kıyas yapmak aptallık başka hiçbir şey değil.

Nöral görüntü oluşturma diye bir şey getirdiler. Hem görüntü kalitesi artıyor hem de VRAM kullanımı bir miktar düşüyor. Ayrıca ek iyileştirmelerde olduğuna eminim. Tüm RTX kartlarda DLSS 3.5'tan çok daha fazla FPS alacağız.
Çok güzel olur ama tabii ki bunun nasıl kullanıldığı önemli. Spider-Man'deki DLSS ile Cyberpunk'daki DLSS arasında dağlar kadar fark var.

Multi frame generation gelmedi. Upscale olan DLSS 4.0 geldi.

Batuhan bozkandan baktım. Kendisi de kare oluşturma hariç diğer tüm DLSS iyileştirmelerinin geleceğini söyledi.

Zaten görüldüğü üzere multi frame generation hariç hepsinde tik var. Kare oluşturma kısmında RTX50 serisi hepsini yani 3 tane kare oluşturmayı destekleyecek. RTX40 serisi 1 defa kare oluşturma kullanabilecek. RTX30 ve RTX20 serisi ise kare oluşturma hariç hepsini destekleyecek.

Eki Görüntüle 113133
O tam olarak ne oluyor? Bu arada reflex 2 4xxx'de var mı?

O tam olarak ne oluyor? Bu arada reflex 2 4Xxx'de var mı?

Nöral görüntü oluşturmayla dokuların kalitesi artıyor. Ayrıca VRAM kullanımı düşüyor. Reflex 2 tüm RTX kartlarda var.

Bu videoda birkaç tane örnek göstermişler.

DLSS, FPS’i artırmak için yapay zekadan yararlanan, gecikmeyi azaltan ve görüntü kalitesini iyileştiren devrim niteliğinde bir nöral görüntü oluşturma teknolojileri paketidir.‌ GeForce RTX™ 50 Serisi ekran kartları ve beşinci nesil Tensor Çekirdek destekli çığır açan yenilik DLSS 4, yeni Çoklu Kare Oluşturma, geliştirilmiş Işın Oluşturma ve Süper Çözünürlük özelliklerini sunuyor. NVIDIA’nın buluttaki yapay zeka süper bilgisayarı tarafından desteklenerek PC'nizin oyun yeteneklerinizle performansını sürekli olarak artıran DLSS özellikli GeForce RTX oyun için en iyi yolu sunar.

Nöral görüntü oluşturma 40 serisi kartlara gelecek mi?

Nöral görüntü oluşturma 40 serisi kartlara gelecek mi?

Videocardz gibi güvenilir kaynaklara baktım kare oluşturma sadece RTX50 serisine özel diyor. Bunun içinde nöral görüntü oluşturma var mı emin değilim. Bununla alakalı bilgi vermemişler. Batuhan bozkan kare oluşturma hariç tüm DLSS iyileştirmelerinin 40 serisine geleceğini söyledi. Ben geleceğini düşünüyorum. Upscale kısmının içinde olur bence.

Videocardz gibi güvenilir kaynaklara baktım kare oluşturma sadece RTX50 serisine özel diyor. Bunun içinde nöral görüntü oluşturma var mı emin değilim. Bununla alakalı bilgi vermemişler. Batuhan bozkan kare oluşturma hariç tüm DLSS iyileştirmelerinin 40 serisine geleceğini söyledi. Ben geleceğini düşünüyorum. Upscale kısmının içinde olur bence.
DLSS zaten kare oluşturma değil mi? O zaman sadece eldeki teknolojiler güncellenecek yeni bir şey gelmeyecek diğer kartlara.