Makaleler
5
Yer
Winterfell
Bağlantılardaki laptoplar var kafamda ama fiyat farkı epey yüksek. Kafamda almışken iyisini alayım mantığı var ama bir yanda da FPS farkı dünyalar kadar değil bakabildigim kadarıyla.
Muhtemelen bunu üniversite + meslek sahibi olana kadar kullanirim o yüzden bu şekilde götürecek seviyede de bir şey olsun istiyorum açıkçası.
Sistem ozelliklerine baktığınız zaman fiyat/performans açısından ne düşünürsünüz?

Bütçenizi çok zorluyorsanız gerek yok hocam, 5050 ve 5060 arasında çok devasa fark yok. 5060 bazı oyunlarda 10-15FPS fark atıyor ama arada 8K fazla vermeye gerek var mı bilemedim.

Bütçenizi çok zorluyorsanız gerek yok hocam, 5050 ve 5060 arasında çok devasa fark yok. 5060 bazı oyunlarda 10-15FPS fark atıyor ama arada 8K fazla vermeye gerek var mı bilemedim.
Alsam alabilirim fakat işte değer mi, değmez mi? Bu biraz takıldı kafama, üstüne 512 GB yetmeyecegei için nereden baksak en az 2-3k da diske para vereceğim. Bu da biraz işin civkini cikartiyor.

Belli ki yükseltme yapamayacaksınız. Kasa konusunda çok farkları yok. Hatta GameGaraj biraz daha iyi kasa tarafında. 24 GB ve 16 GB'ın farkını hisseder misiniz bilmiyorum. Ben hissetmezdim. 5050 ve 5060 farkı en büyük fark. 5050 115W, 5060 ise 100W. Aman aman bir fark yok. Hele ki ağır oyunlar oynamıyorsanız 5060 gölgede kalıyor bayağı. GameGaraj termal ped (PTM) ile gelirken Lenovo normal termal macun ile geliyor. Karar sizin.

Şunu da belirtelim. GameGaraj 16", Lenovo 15.6".

@23783, içime sinmedi o kadar para verip üstüne yükseltme yapmak 😄.
Ağır oyun Alan Wake 2, Unchartedvari oyunlar ise oynayacağım muhtemelen.
Kasayı satıp üstüne SSD alabilirim belki ama dediğim gibi içime sindiremedim bir türlü.

@23783, içime sinmedi o kadar para verip üstüne yükseltme yapmak 😄.
Ağır oyun Alan Wake 2, Unchartedvari oyunlar ise oynayacağım muhtemelen.
Kasayı satıp üstüne SSD alabilirim belki ama dediğim gibi içime sindiremedim bir türlü.
Kesinlikle Lenovo al diyeceğim bir fark yok 2 GPU arasında. Çoğu konuda GameGaraj daha önde. He eksileri tabiki var Lenovo'ya göre. Mesela BIOS'u 2010 yılından kalmış gibi. Daha çok yazılımsal küçük sorunlar var. Görünüş daha çok. Tavsiyem hiç uğraşamam derseniz GameGaraj almanız.

"Almışken iyisi olsun, beni yıllarca götürsün" diyorsan bütçeni zorla ve Lenovo LOQ modelini al. RTX 5050 şu an günü kurtarır ama 2 sene sonra keşke dedirtir. Öğrenci adama uzun ömürlü makine lazım, o da 5060'tır.

Çok fena kararsız kaldım ya. SSD ile birlikte aradaki fark 12 bin TL oluyor. Babama da çok yüklenmek istemiyorum aslında mamafih yeni nesil oyunlarda 10-15FPS fark yaratıyor iki sistem. Oyun içinde fark eder miyim, emin de değilim bundan.