Zechion 1

Uzman
Selam. Elimde ASUS TUF F16 RTX 5050'li sistem var. Yakın süreçte şunu fark ettim: Ben bu laptopta oyun oynarken laptop modelindeki ekran kartı 115 W olmasına rağmen 40-50 W arasında takıldığını, hatta yeni çıkan Lego Batman'i oynarken 30 W'lara kadar düştüğünü de gördüm. Bunun bir ayarı yok mu? Ben bunu tam performans kullanmak istiyorum.

G-helper üzerinde Turbo moddayım ve MUX Switch kapalı ve açık olmak üzere ikisinde de denedim, bir değişim olmadı.

Ekran kartım 115 W.
İşlemcim Intel i5-13450 HX.

Özellikle Unreal Engine 5 oyunlarında yaşıyorum bunu. MGS Delta Snake Eater, Lego Batman, Arc Raiders bunlarda DLSS açınca Watt'ım 30-50'lere kadar düşüyor. Ortalama 50 civarında çekiyor.
Crimson Desert oynarken de DLSS quality 70-80 W arası çekiyor, çok zorlayıcı bir oyun olmasına rağmen. Fanlarım tam hızda dönüyor.
Hadi 70-80 yine idare eder de 40 W çekilmez oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Elimde ASUS TUF F16 RTX 5050'li sistem var. Yakın süreçte şunu fark ettim: Ben bu laptopta oyun oynarken laptop modelindeki ekran kartı 115 W olmasına rağmen 40-50 W arasında takıldığını, hatta yeni çıkan Lego Batman'i oynarken 30 W'lara kadar düştüğünü de gördüm. Bunun bir ayarı yok mu? Ben bunu tam performans kullanmak istiyorum.

G-helper üzerinde Turbo moddayım ve MUX Switch kapalı ve açık olmak üzere ikisinde de denedim, bir değişim olmadı.

Ekran kartım 115 W.
İşlemcim Intel i5-13450 HX.

Özellikle Unreal Engine 5 oyunlarında yaşıyorum bunu. MGS Delta Snake Eater, Lego Batman, Arc Raiders bunlarda DLSS açınca Watt'ım 30-50'lere kadar düşüyor. Ortalama 50 civarında çekiyor.
Crimson Desert oynarken de DLSS quality 70-80 W arası çekiyor, çok zorlayıcı bir oyun olmasına rağmen. Fanlarım tam hızda dönüyor.
Hadi 70-80 yine idare eder de 40 W çekilmez oluyor.
En son bakımı ne zaman oldu?

Selam. Elimde ASUS TUF F16 RTX 5050'li sistem var. Yakın süreçte şunu fark ettim: Ben bu laptopta oyun oynarken laptop modelindeki ekran kartı 115 W olmasına rağmen 40-50W arasında takıldığını, hatta yeni çıkan lego Batman'i oynarken 30W'lara kadar düştüğünü de gördüm. Bunun bir ayarı yok mu? Ben bunu tam performans kullanmak istiyorum.

Ekran kartım 115 W.
İşlemcim Intel i5-13450 hx.

Özellikle Unreal Engine 5 oyunlarında yaşıyorum bunu. MGS Delta snake eater, lego Batman, Arc raiders bunlarda DLSS açınca Watt'ım 30-50'lere kadar düşüyor. Ortalama 50 civarında çekiyor.
Crimson desert oynarken de DLSS quality 70-80W arası çekiyor, çok zorlayıcı bir oyun olmasına rağmen. Fanlarım tam hızda dönüyor.
Hadi 70-80 yine idare eder de 40W çekilmez oluyor.

UE5'in fizik hesaplamaları ağır olduğu için 13450HX güç bütçesini yemeye başlıyor belli bir güç bütçesi var GPU+CPU üstüne çıkamaz sistem ikisi de paylaşır biri yüke binince diğerine daha az rızık kalır DLSS'e açtığınız için çözünürlük düşüyor CPU'nun yükü daha da artıyor 13450HX zaten aç bir işlemci.

@Bandırmalı1965 dediği gibi işlemciyi 50W civarına limitleyip öyle deneyin. DLSS açtığınızda zaten max 85-90W civarında takılır, 115W denilende aslında 100+15W Dynamic Boost şeklinde ama o +15W neredeyse hiç devreye girmiyor, çok nadir karşılaştım ben.

UE5'in fizik hesaplamaları ağır olduğu için 13450HX güç bütçesini yemeye başlıyor belli bir güç bütçesi var GPU+CPU üstüne çıkamaz sistem ikisi de paylaşır biri yüke binince diğerine daha az rızık kalır DLSS'e açtığınız için çözünürlük düşüyor CPU'nun yükü daha da artıyor 13450HX zaten aç bir işlemci.
Yani işlemciyi undervolt falan mı edeyim veya güç sınırı mı koyayım?

@Bandırmalı1965 dediği gibi işlemciyi 50W civarına limitleyip öyle deneyin. DLSS açtığınızda zaten max 85-90W civarında takılır, 115W denilende aslında 100+15W Dynamic Boost şeklinde ama o +15W neredeyse hiç devreye girmiyor, çok nadir karşılaştım ben.
Tamamdır hocam. Dediğiniz gibi +15W'ı sadece furmarkta falan gördüm. G-helper üzerinde işlemci watt limitleme vardı oradan bi limitleme yapayım.

Hocam bende kullanıyorum 5050 mobile genelde 60w vs cekiyor.Oyun performansınızda bir sorun var mı?
Unreal Engine 5 oyunları dışında performansta bi sorun yok. Ne vermesi gerekiyorsa onu alıyorum genelde.