Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Evet. Çok merak ettim. Telegram grubunda böyle duyuru yapıldı ve şu anda tepki gösteriyorlar. Bir şeyler bilen var mı?
SEO puanını korumak için yazılan mesajı biraz değiştirerek paylaşıyorum:
Arkadaşlar NVIDIA 5050 laptop sürücüsü NVIDIA tarafından yayınlanmadığından dolayı gaming laptopunuza driver yükleyemiyorsunuz. 1 Temmuz'da Official Driver yayınlanacakmış. Şu an NVIDIA sitesinde sürücüler sekmesinde RTX 5050 yok. Manuel yükleme imkanımız yok.
(Tebrikler NVIDIA, bunu da gördük. Ne diyeyim bilemiyorum.)

Evet, RTX 5090 mobile için en güncel sürücüyü kontrol ettim ve uyumlu GPU'lar kısmında 5050 yok. En azından listedeki verilere göre böyle.

1750975869780.webp

Sürücü çıkmadan cihaz satmaları aşırı saçma değil mi?... Linux sürücü de yoksa fabrikada ekran kartının testi yapılmadı diye yorumluyorum.
Bence de, aşırı saçma. 5050 ile alakalı hiçbir sürücü yayınlanmamış. İşletim sistemi fark etmeksizin.

5050 laptoplar çıkmış NVIDIA geride AMD'ye kızmak yerine NVIDIA'yı da biraz kızılmalı.
Linux sürücüleri konusunda her gün kızıyorum bu firmaya. Techolay Youtube kanalında da bu konuya değinmeye çalışacaktık. Maalesef benim işlerim yolunda gitmedi. GPU konusunda AMD'ye pek güvenmediğimi de söylemek istiyorum.

(Video iptal edilmedi. Benden dolayı erteleme görüyor.)

Linux sürücüleri konusunda her gün kızıyorum bu firmaya. Techolay YouTube kanalında da bu konuya değinmeye çalışacaktık. Maalesef benim işlerim yolunda gitmedi. GPU konusunda AMD'ye pek güvenmediğimi de söylemek istiyorum.

(Video iptal edilmedi. Benden dolayı erteleme görüyor.)

AMD eskisi gibi değil artık şansa bağlı sorunlar çıkıyor.

RTX 50 serisi çıktığından beri NVIDIA'da bir gerileme olduğu bariz zaten.

Sürücü işini başkasına vermiş galiba batırdı.

AMD eskisi gibi değil artık şansa bağlı sorunlar çıkıyor.
Bence Recep Baltaş, paylaşacağı inceleme videosunda haklı olarak AMD'ye bir çift lafı olacak. Ne zaman AMD ekran kartına geçti, o zamandan beri abuk subuk sorunlar yaşadığını düşünüyorum.

Laptop CPU konusunda AMD güvenimi aşırı kazandı. Şu anda (HP kaynaklı hall sensor sorununu saymazsak) AMD işlemcili iki cihazımdan aşırı memnunum. Ama aldığım cihazların ekran kartının Nvidia olmasına kesinlikle dikkat ettim. Çünkü ne zaman GPU konusunda AMD'ye şans versem beni yarı yolda bıraktı. Ama işlemcide beni hiç üzmüyor.