Blackraven
Üstün
İnanır mısın o dediğin videoya ben dün denk geldim aslında bu konuyu açmamın sebebi de o video.
O video döneminde bazı şeyleri gösterse de güncel durumu pek yansıtmıyor çünkü o video çekildiği dönem 9070XT 35k iken 5070 Ti 40K'ya falan bulunuyordu yanlış hatırlamıyorsam şu an ise 9070XT 34-35 civarına bulunuyor ama NVIDIA 50K'ya çıkmış ki bu durum 5060 TI-9060XT denkleminde de geçerli. Yani AMD uygulamasından video çekme performansı düşük diye 15k verip 5070 Ti almak falan pek manalı hareketler değil bence. Ya da APU ekran kartında bile sıkıntısız oynanan ve ham performansı ile zaten 4K'da ihtiyacından fazla FPS sunan bir 9070XT varken gidip FSR desteği aramak falan bence absürt hareketler. Ben yazılımsal desteğe ihtiyaç duyacağım oyun olduğunda kullanmayı tercih ediyorum. Kimsenin 2K monitöründe 100-120 Hz aldığı oyunda yazılımsal destek açayım FPS'im 200 olsun input lag girsin veya hızlı sahnelerde görüntüm bozulsun diyeceğini de düşünmüyorum.
Daha geçen hafta NVIDIA sürücülerini zortlattığı için insanlar eski sürücüye geçmek zorunda falan kaldı diye okudum(bu aralar iş güç takip edemiyorum). Özellikle AI mevzusu patladıktan sonra NVIDIA oyuncu kitlesine verdiği hizmet kalitesini çok düşürdü. AMD ise eski NVIDIA kadar iyi destek sağlamasa da hala aynı kaliteyi sunuyor. 5000 ve 9000 serisinde yazılımsal destek bakımından en azından oyuncular için AMD daha stabil bir çizgi izliyor.
9060XT 16 GB ile 5060Ti 16 GB arasındaki fiyat farkı %20 civarı olsaydı o zaman 5060Ti mantıklı seçenek olurdu ama fiyat farkı aşırı. Bahsi geçen hiçbir sıkıntı da AMD'den caymak için yeterli değil. Ha kullanıcı olarak ne yapmalısınız? Amazon, Hepsiburada gibi kaliteli bir satıcıdan ürünü almalısınız. Ürünü takıp stres testi ve 1-2 oyunda test etmelisiniz. Zaten ilk gün bir sıkıntı yaşamazsanız ilerleyen dönemde de sıkıntı yaşama ihtimaliniz NVIDIA ile aynı. AMD kartlarda genellikle sıkıntı diğer PC parçaları ile uyumsuzluktan yaşanıyor eğer sizde de bu uyumsuzluk olursa ürünü direkt iade edersiniz, başınız ağrımaz.