Bütçe
8000

Blitz

Gelişen
MSI RTX 5060 8 GB ekran kartına hangi monitör almalıyım?
Monitör daha çok video edit,yapay zeka ve bazen de oyun için kullanılacak.
1080p mi?
2K mı?

Benim için görüntü önemli değil hangisinde daha rahat çalışıyorsa ve daha iyi performans veriyorsa onu alacağım.
Bütçem 4-8 bin TL arası varsa monitör fikriniz atarsanız sevinirim.
Eğer yardımı olacaksa kullanacağım işlemci Ryzen 5 7500F.
Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Görüntü önemli değil ise 1080P alıp gereksiz masraftan kurtulabilirsiniz ama aynı zamanda eğer çok oyun oynamayacaksanız ve oynayacağınız oyunlar AAA oyunlar değil ise 2K almamanız için de bir sebep göremiyorum.
Peki, ortalama olarak 27 inç Full HD bir monitör ile 2K bir monitör arasında ne kadar fiyat farkı var?

2K monitor alırsan daha çok ekran kartı RAM'ı yiyecek. Seninki 8GB RAM'e sahip, pek geleceğe yönelik değil.

24 inç 1080p dldsr ile kafa rahat kullanirsiniz.Lenovonun 180hzlik modeli zaman zaman iyi indirime giriyor.

Monitör daha çok video edit,yapay zeka ve bazen de oyun için kullanılacak.
1080p mi?
2K mı?

Benim için görüntü önemli değil hangisinde daha rahat çalışıyorsa ve daha iyi performans veriyorsa onu alacağım.
Mutlaka 1080p. Diğerleri hem karta hem sisteme tamamen uygun değil. Ayrıca o bütçeyi keşke sisteme verip 5060 ti alsaydın. 3.5-4k ile en fazla güzel bir monitör alırsın.

Monitör daha çok video edit, yapay zeka ve bazen de oyun için kullanılacak.
1080p mi?
2K mı?

2K'da çok zorlanır o kart 1080p al geç.

Mutlaka 1080p. Diğerleri hem karta hem sisteme tamamen uygun değil. Ayrıca o bütçeyi keşke sisteme verip 5060 ti alsaydın. 3.5-4k ile en fazla güzel bir monitör alırsın.
2K'da çok zorlanır o kart 1080p al geç.

Arkadaş çok oyun oynamayacağım diyor. Günlük kullanım ve dediği uygulamalar için 2K niye sıkıntı çıkarsın ki?