Bütçe
18.000 TL
Güç kaynağınız 5060'ı beslemek için yeterli. "günümüzde yeterli bir kart mı?" derken ne anlamda baktığınıza bağlı. "ben her şey Ultra 4 k oyun oynamak istiyorum" derseniz tabii ki böyle bir beklentiyi karşılamaz. Giriş seviyesi bir kart. 1080P'de makul ayarlarda birkaç yıl götürür. Büyük bir dezavantajı var o da 8 GB olması. Bu kartın 10 GB olması daha doğru olurdu. Yine de, iyi fiyata alınabilecek bir kart.

Hocam günümüzde yeterli olur mu dememin sebebi 8 GB VRAM olması ben konuya eksik yazmışım benim hatam. 16-17 bin TL'ye sizce değer mi veya fiyatının düşme ihtimali var mı?

Hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim ama AMD istemiyorum.

8 GB modeli alinmamali. Uzun vade icin 5060 Ti modelini oneririrm.

Hocam bütçemi çok aşıyor maalesef 5060 Ti modelinin fiyat düşme ihtimali olur mu sizce?

Hocam günümüzde yeterli olur mu dememin sebebi 8 GB VRAM olması ben konuya eksik yazmışım benim hatam. 16-17 bin TL'ye sizce değer mi veya fiyatının düşme ihtimali var mı?
Şu anda 1080P optimize ayarlarda, optimizasyon sıkıntısı olan oyunlar dışında yeterli geliyor. Gelecekte bu durum nasıl olur kesin bir tahmin yürütmek çok güç. Birkaç yıl gideceğini düşünüyorum. 16-17 bin TL ise verilmez. Daha ucuza modeller var. İlla MSI, ASUS'un tepe modellerini almanıza hiç gerek yok.

1080p de AAA oyunlarda ultra ayarlarda DLSS açacağını varsayarsak VRAM yeterli olur. DLSS ile VRAM kullanımı bayağı azaltıldı.

Saf güç olarak da 3070/4060 Ti gücünde bir ekran kartı, 1080p çözünürlüğü için yeterli bir güce sahip.

Şu anda 1080p optimize ayarlarda, optimizasyon sıkıntısı olan oyunlar dışında yeterli geliyor. Gelecekte bu durum nasıl olur kesin bir tahmin yürütmek çok güç. Birkaç yıl gideceğini düşünüyorum. 16-17 bin TL ise verilmez. Daha ucuza modeller var. İlla MSI, ASUS'un tepe modellerini almanıza hiç gerek yok.

Hocam Akakçe'den bulabildiğim en düşük fiyat 16 bin TL. Bahsettiğiniz başka modelleri de atabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim ama AMD istemiyorum.

Hocam bütçemi çok aşıyor maalesef 5060 Ti modelinin fiyat düşme ihtimali olur mu sizce?
Dusecegini sanmiyorum.