RTX 5060 alacağım. MSI almak istiyorum, tasarımı güzel ama fiyat biraz fazla. Gigabyte en ucuzu şu anda. Palit, INNO3D falan almak istemiyorum. Ne tavsiye edersiniz, Gigabyte alınır mı? ASUS alınır mı?
hocam daha bu Pazartesi İncehesap'tan hazır sistem aldım. İçerisinde Gainward 5060 vardı üstüne küçük bir fark verip PNY 5060 ile değiştirttim. PNY'yi tavsiye ederim iyi markadır, fiyat olarak da ASUS, MSI bandından daha ucuz.

8 dakika falan witcher 3 oynadım 53-54 derecede çalışıyor. Fan sesi ise yok denecek kadar az. Rt falan her şey ultra 2k çözünürlük.
IMG_20251010_000028.webp

hocam daha bu Pazartesi İncehesap'tan hazır sistem aldım. İçerisinde Gainward 5060 vardı üstüne küçük bir fark verip PNY 5060 ile değiştirttim. PNY'yi tavsiye ederim iyi markadır, fiyat olarak da ASUS, MSI bandından daha ucuz.
Gainward'da NVIDIA tarafından yetkilendirilmiş üretici ama ismi çok az duyulmuş bir firma. Ghost serisi kartlarını beğeniyorum. Yine de küçük bir farkla çok daha fazla bilinen PNY'yi tercih etmeniz yerinde olmuş.

Gainward'da NVIDIA tarafından yetkilendirilmiş üretici ama ismi çok az duyulmuş bir firma. Ghost serisi kartlarını beğeniyorum. Yine de küçük bir farkla çok daha fazla bilinen PNY'yi tercih etmeniz yerinde olmuş.

Haklısınız hocam. O da Ghost serisiydi zaten ama +300 TL gibi komik bir rakam olunca dedim PNY baba üzmez.

Bende ASUS Dual serisi var. Çok sessiz çalışyor, sıcaklıkları yerinde. Son zamanlarda başlayan coil whine dışında bir sıkıntısı olmadı.

Bu kişisel tercih işi. Benim bir ara kartım ilk çıktığında hemen aldığım MSI Gaming X Trio idi GTX 1080. 2 yıl Palit RTX 4070 Dual kullandım, hiç bir sorunu yoktu.

Şimdi ise MSI Suprim SOC 5080 aldım ama bugün elime geçti, iade ettim ROG Astral sipariş ettim. Keyfinize göre takılın, sizi ne mutlu edecekse ama bütçeniz yetiyorsa.

Ben kasa MSI veya ASUS görmeliyim. Palit serin çalışıyordu, sessizdi de ama ben markasını ve kartı eline alınca hissiyatını sevmiyordum. Velhasıl, sonuş olarak kişisel tercih.

Bence INNO, Palit, Galax vs. gibi markalara bu kadar önyargıyla yaklaşmak yerine alacağınız GPU'nun bu modellerinin araştırmalarını testlerini izleyip yapın, bunlar sonuçta ucuz da olsalar NVIDIA anlaşmalı firmalar yani merdiven altında üretilmiyor testleri ve sonuçları ortada :)

Neden PALIT, INNO3D almak istemiyorsunuz? İkiside NVIDIA'nın onay verdiği resmi üreticiler. Özellikle INNO3D çok eski bir firma. Avrupa'da çok daha geniş bir pazara sahip ülkemize göre.
Soğutma performansı en iyi Asus diye biliyorum bu markaların soğutması kötü galiba

3 senedir kullandığım INNO3D RTX3060 170WATT kart bile 3 senenin sonunda 75 dereceyi görmüyor bakım yapılmamasına rağmen. İlk aldığımda 70 dereceyi geçmiyordu bile ve fan devri düşüktü. Marka alacağım diye ünlü markaların kötü serilerini almanın mantığı yok (Windforce, Ventus). Soğutması çok iyi olan PALİT, GALAX, INNO3D, COLORFUL marka kartlar var.
Soğutma en iyi Asus gibi gözüküyor reis gigabyte kötü soğutmada