6700XT ekran kartım ile memnunum ya sanırım :D
8 GB olduğunu görünce kalp krizi geçirdim 2016 yılında çıkan 1080 ve RX480 bile 8 GB XD.

Yine yapay zeka teknolojisi temelli ekran kartı bu. Ne zaman işe yapay zeka girdi Nvidia böyle oldu. Bana kalırsa yine xx50 serisini saymazsak parası olmayan kitleye hitap edecek o yüzden linçlemeyi pek uygun bulmuyorum AMD daha mantıklı olsa bile. Tam ya AMD sevmiyorum vram nedir bilmiyorum Nvidia'dan şaşmam diyenlerin kartı olacak. Nvidia yerine, neden ? Biz bu ekran kartını neredeyse 1 asgari ücrete alıyoruz onu araştırmak lazım, 4000 serisi çıktığında da unutmayın 4060 asgari ücrete yakın fiyata satılıyordu yazık yani.

Bana kalırsa da GTX 1080Tİ gibi canavar varken sırf RTX var diye 2000 serisi almak mantıksız geliyordu, şimdi de bu...

Son düzenleme:
Bence fazla kötüleniyor. Fiyat olarak daha her şey belli değil, sadece birkaç tane 5060 piyasaya çıktı daha. Ben 4060'dan en fazla 1 veya 2K daha pahalı olacağını düşünüyorum ortalama olarak. Performans olarak ise, VRAM her şey değildir. Mesela testlere bakarsanız 16 GB VRAM'li ve 256 Bit'i olan Intel Arc A770'den çok daha yüksek FPS verdiğini göreceksiniz. Artık NVIDIA neredeyse tamamen yapay zekaya, DLSS'e, Ray Traycing'e odaklanıyor ki bu gerekli bir şey. Çünkü 5060 piyasaya daha yüksek bir VRAM ve bit değeriyle çıkarsalardı maliyeti epey arttırırdı ve bizim alacağımız fiyat da artardı ve kimse bu kartı almazdı. Ancak yapay zekayı geliştirerek oyunlarda 4060'a göre 10-20 FPS daha fazla performans alacak ve büyük bir fiyat farkı ödemeyeceksiniz. Alan kârlı satan kârlı. Tabii ki de 4060'ınız varsa 5060'a geçmeye değmez ancak halihazırda yeni bir sistem topluyorsanız alınır.