Merhaba,
Laptopum bozulduğu için acil olarak yeni bir laptop almam gerekiyor. Cihazı genel olarak mühendislik programları (SolidWorks, Ansys vb.), film/dizi izleme, Lightroom'da fotoğraf düzenleme ve oyun için kullanıyorum.
Belirtmek isterim ki Azerbaycan'da yaşıyorum, bu yüzden mümkünse sadece aşağıda belirttiğim modeller üzerinden öneri yaparsanız çok sevinirim.
Şu ana kadar belirlediğim temel özellikler:
- İşlemci: Intel 255hx veya 275hx.
- RAM: 32 GB.
- Ekran kartı: RTX 5060.
Bütçem RTX 5060'ın üzerine çıkmaya pek uygun değil. RTX 5070'e geçmek için ekstra bütçe ayırmayı mantıklı bulmuyorum (ancak 5070 Ti olursa belki düşünürdüm). Ayrıca 255hx ile 275hx arasında da çok büyük bir fark olmadığını okudum.
Şu anda düşündüğüm modeller:
- ASUS ROG G16 (G615LM-DS96)
- Lenovo Legion 7 (83KY0007US)
- Lenovo Legion 5 (83NX0000US)
Aslında başta Legion 7 almaya daha yakındım. Ancak OLED ekranın kırılgan olabileceği düşüncesi beni biraz endişelendiriyor, bu yüzden IPS ekranlı modellere de bakmaya başladım. Malzeme kalitesi ve tasarım olarak Legion 7 hâlâ daha çok hoşuma gidiyor.
ASUS ROG G16'nın kasasının daha kalın olması, soğutma açısından avantajlı olabilir diye düşünüyorum. Öte yandan Reddit'te Legion modellerinde “siyah ekran” sorunu yaşayan birçok kullanıcı gördüm, bu da beni biraz tereddütte bırakıyor.
Özetle; gönlüm Legion 7'den yana ama:
- OLED ekran dayanıklılığı.
- İnce kasa.
- Legion serisinde görülen siyah ekran sorunları.
Gibi sebeplerden dolayı kararsız kaldım.
Sizce bu üç model arasında hangisini tercih etmeliyim?