Halihazırda elimde ASUS RTX 5060 ekran kartı mevcut. Sistemimde anakart, işlemci, RAM'i yükseltip AM5'e geçtim. Ekran kartını da yükseltmek istiyorum; mevcut kartı satıp üzerine 3-4K koyup 9060 XT alırsam mantıklı olur mu, nasıl bir artış sağlarım performansta?
Detaylar
Kim cevapladı?Mantıklı olur. 16 GB VRAM bile 3-4K farka değer.
SHERLOCKED
Başarılı
Güzel bir artış sağlarsın ama asıl düşünmen gereken şey bu artışa ihtiyacın olup olmadığı 
Güzel bir artış sağlarsın ama asıl düşünmen gereken şey bu artışa ihtiyacın olup olmadığı![]()
7800X3D, B850M Force AM5 sisteme geçtim. Eski işlemcim 5800X'i satacağım, ekran kartımı da sattığımda işlemciden gelen paranın 3K'sını falan tek eklemiş olacağım.
Bence ekran kartını satıp üstüne ekleyip tek seferde sağlam bir yükseltme yapılmalı 9060 XT de olabilir ama ben AMD önermiyorum artık kararınıza kalmış. Bütçeyi maksimuma ayarlayıp ikinci elden de güzel bi araştırma yaparsanız 9060 XT ve 5060dan daha iyi kartları bulabilirsiniz. 4070’ler 20.000 civarında ikinci elde ve çoğu temiz yorulmamış kartlar bazıları garantili. 9060 XT bir sonraki yükseltme serüveninde çok zor satılacaktır ancak Nvidia hem düzgün sürücü desteği hemde sağlam bir pazara sahip. Yakın zamanda 9070 XT’den 4080’e geçtim bende. Sizin için ayrı bir olanak olur diye fikir vereyim dedim.
Blackraven
Üstün
Youtube'den oyun testlerine bakabilirsiniz. Eğer al-sat işlerine erinmeyecekseniz güzel bir yükseltme olur.
Benim de öyle bir ön yargım var NVIDIA ekran kartı 8 yıldır kullanıyorum AMD ekran kartına korkuyorum.
ExellionTR
Başarılı
Benim de öyle bir ön yargım var NVIDIA ekran kartı 8 yıldır kullanıyorum AMD ekran kartına korkuyorum.
NVIDIA kullanıcıları olarak sürücü sorunlarıyla boğuşuyoruz bir süredir