Tahminleriniz nedir? Ben 12 ya da 10 olur diyorum. Yine 8 olursa aşırı şaşırırım ama olmaz diyemem. :D

ECC'ye sunulan bilgilere göre 5050 Ti, 5050 gibi modellerde olacakmış. Bunların olacağını farz edersek 5050 8 GB olur, 5060 12 GB sanmıyorum NVIDIA çok cimri bir firma olduğu için garanti 10GB, 12 GB ise bir ihtimal diyorum.

5060 8 yaparlarsa gerçekten rezillik.

Adamlar tekel, istesek de istemesek de onlara mecburuz. Rezillik falan onları bağlamıyor yani, anca Intel'in belini kıran AMD gibi bir rakip çıkana kadar o rezillikleri bir taraflarına takmazlar. Ha bir anda AMD gibi bir firma belirirse ve büyük bir çıkış yaparsa o zaman bir tarafları tutuşur. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
ECC'ye sunulan bilgilere göre 5050 Ti, 5050 gibi modellerde olacakmış. Bunların olacağını farz edersek 5050 8 GB olur, 5060 12 GB sanmıyorum NVIDIA çok cimri bir firma olduğu için garanti 10GB, 12 GB ise bir ihtimal diyorum.

Adamlar tekel, istesek de istemesek de onlara mecburuz. Rezillik falan onları bağlamıyor yani, anca Intel'in belini kıran AMD gibi bir rakip çıkana kadar o rezillikleri bir taraflarına takmazlar. Ha bir anda AMD gibi bir firma belirirse ve büyük bir çıkış yaparsa o zaman bir tarafları tutuşur. :D
Bunun tekellik ile alakası yok 8 GB hem yeterli hem de AMD zaten kartlara ekstra VRAM koymak zorunda çünkü bant genişlikleri daha kısıtlı. 4060 ve RX7600 incelemesine bak 4060'ın 6000GBVRam kullandığı noktada RX7600 neredeyse 7GB VRAM kullanıyor ki haliyle üst segment kartlarda bu fark daha da artıyor. O yüzden NVIDIA 4070 ile 12 koysa AMD aynı segment karta minimum 16 koymak zorunda.

1731355275959.webp

1731355322157.webp

1731355363852.webp

Bu arada AMD anlaşmalı oyunlarda bir tık durum tersine dönüyor ama o tarz anda bile NVIDIA 7GB VRAM kullanıyorsa AMD 6.8 falan kullanıyor yani arada fark bile olmuyor neredeyse.

Bunun tekellik ile alakası yok 8GB hem yeterli hem de AMD zaten kartlara ekstra Vram koymak zorunda çünkü bant genişlikleri daha kısıtlı. 4060 ve RX7600 incelemesine bak 4060'ın 6000GBVram kullandığı noktada RX7600 neredeyse 7GB Vram kullanıyor ki haliyle Üst segment kartlarda bu fark daha da artıyor. O yüzden Nvidia 4070 ile 12 koysa amd Aynı segment karta minimum 16 koymak zorunda.

Eki Görüntüle 97815

Eki Görüntüle 97816
Eki Görüntüle 97817
Olaya o kadar teknik bakamadığım için sizlerden özür diliyorum hocam, gözümden kaçmış olabilir kusuruma bakmayın ama bir şey sormak istiyorum. Madem VRAM konusunda sıkıntı yoksa o zaman neden herkes NVIDIA'yı VRAM konusunda eleştiriyor?

Olaya o kadar teknik bakamadığım için sizlerden özür diliyorum hocam, gözümden kaçmış olabilir kusuruma bakmayın ama bir şey sormak istiyorum. Madem VRAM konusunda sıkıntı yoksa o zaman neden herkes NVIDIA'yı VRAM konusunda eleştiriyor?
Eleştirilebilir çünkü 8 GB VRAM aslında yeterli ama mesela kartı sınırlıyor. 4060 Ti gibi kartlar DLSS 3 ile oyunlarda 2K oynatabilir ama NVIDIA bunu istemediği için VRAM'i tam sınırda bırakıyor ki insanlar daha üst modelleri alsınlar. Onu eleştiriyor insanlar.

Eleştirilebilir çünkü 8 GB VRAM aslında yeterli ama mesela kartı sınırlıyor. 4060 Ti gibi kartlar DLSS 3 ile oyunlarda 2K oynatabilir ama NVIDIA bunu istemediği için VRAM'i tam sınırda bırakıyor ki insanlar daha üst modelleri alsınlar. Onu eleştiriyor insanlar.

O da tekelliğin bir parçası oluyor işte. :)

4060 Ti mesela 2K oyun oynatqcak kapasitede DLSS3 ile ama NVIDIA ben bu kartı 1080p kartı diyorsam 1080P'de kullanacaksınız 2K için git 4070 al daha üst model al diye VRAM'i koyabilecekken 1 tık daha az koyuyor. Hedef için yeter mi yeter ama kartın bir üst basamağa adım atmasını engelliyor NVIDIA bu sayede.

4060 Ti mesela 2K oyun oynatcak kapasitede DLSS3 ile ama NVIDIA ben bu kartı 1080p kartı diyorsam 1080P'de kullanacaksınız 2K için git 4070 al daha üst model al diye VRAM'i koyabilecekken 1 tık daha az koyuyor. Hedef için yeter mi yeter ama kartın bir üst basamağa adım atmasını engelliyor NVIDIA bu sayede.

Bilmiyorum hocam, her seride 8 GB VRAM bence yeterli değil, Hogwarts Legacy gibi oyunda belki yeterli olabilir ama bazı oyunlarda VRAM kullanımı 10GB bile aşabiliyor, çok da yeterli değil.

RTX5060 8 GB, RTX 5060 Ti 12 GB, RTX 5070 12 GB, RTX 5070 Ti 16 GB, RTX 5080 20GB ve RTX 5090 28 GB. Tahminim bu şekilde.

Bilmiyorum hocam, her seride 8 GB VRAM bence yeterli değil, Hogwarts Legacy gibi oyunda belki yeterli olabilir ama bazı oyunlarda VRAM kullanımı 10GB bile aşabiliyor, çok da yeterli değil.
Optimizasyon özürlüsü oyunda normal o üst segment kartta da olur. 3080Tİ 12GB mesela hala taş gibi devam ediyor hayatına.