Xalionis

Uzman
Yer
Antalya
Merhaba,
Geçen hafta AV1 encode için kullandığı Intel A750 artık sorun çıkardığı için RTX 5060 Ti 16 GB modelini satın aldım. Ancak aklımda da hala soru işaretleri var CUDA gibi özellikleri RTX 5070'den daha düşük olduğu için performans farkı ne kadar bir türlü bulamadım veya encoder aynı olduğu için encode işlemlerinde bir fark oluyor mu bunun karşılaştırmasına bir türlü ulaşamadım. Şu an RTX 5070 26k civarına satılıyor. Eğer aralarında çok fark varsa iade edip RTX 5070'e geçmeyi düşünüyorum. OBS üzerinde AV1 30k bitrate P5 preset two passes ile kayıt alabiliyorum ancak P6 P7'ye geçirdiğim zaman yayını işlemciden vermeme rağmen kayıtta encode drop yaşıyorum. Eğer RTX 5070 de bu sorunlar saf kas gücü farkı ile çözülecek ise RTX 5070'e geçebilirim. Bilgisi olan veya elinde RTX 5070 olan arkadaşlar OBS üzerinden belirttiğim ayarlar ile kayıt alabilir ve iletirlerse sonuçlara göre pazartesi RTX 5060 Ti'ı iade edip RTX 5070 alacağım. Test edilecek oyun Warzone gibi hızlı ve yeşilliğin bol olduğu bir oyun olursa sonuçları daha iyi karşılaştırabiliriz.

Resolution: 4K.
Bitrate: 30k.
Keyframe: 2
Preset: P5, P6, P7.
Tuning: high quality.
Multipass mode: two passes.
Profile: main.
Look ahead ve Adaptive Quantization işaretli.
B-Frame: 3

Son düzenleme:
Merhaba,
Geçen hafta AV1 encode için kullandığı Intel A750 artık sorun çıkardığı için RTX 5060 Ti 16 GB modelini satın aldım. Ancak aklımda da hala soru işaretleri var CUDA gibi özellikleri RTX 5070'den daha düşük olduğu için performans farkı ne kadar bir türlü bulamadım veya encoder aynı olduğu için encode işlemlerinde bir fark oluyor mu bunun karşılaştırmasına bir türlü ulaşamadım. Şu an RTX 5070 26k civarına satılıyor. Eğer aralarında çok fark varsa iade edip RTX 5070'e geçmeyi düşünüyorum. OBS üzerinde AV1 30k bitrate P5 preset two passes ile kayıt alabiliyorum ancak P6 p7'ye geçirdiğim zaman yayını işlemciden vermeme rağmen kayıtta encode drop yaşıyorum. Eğer RTX 5070 de bu sorunlar saf kas gücü farkı ile çözülecek ise RTX 5070'e geçebilirim. Bilgisi olan veya elinde RTX 5070 olan arkadaşlar OBS üzerinden belirttiğim ayarlar ile kayıt alabilir ve iletirlerse sonuçlara göre pazartesi RTX 5060 Ti'ı iade edip RTX 5070 alacağım. Test edilecek oyun Warzone gibi hızlı ve yeşilliğin bol olduğu bir oyun olursa sonuçları daha iyi karşılaştırabiliriz.

resolution: 4K.
bitrate: 30k.
keyframe: 2
preset: p5, p6, p7.
tuning: high quality.
multipass mode: two passes.
profile: main.
look ahead ve adaptive quantization işaretli.
b-frame: 3

Ben 4060 Ti kullanıyorum ve 4070 bile rakip değilim yani 5060 Ti olsa da 5070 gecemez ama 4060 Ti ve 4070 arasında yüzde 30'luk bir fark tahminim yine berki yüzlük 30'luk olma oranı var yani diğeceğim her zaman bir model üstü alman daha iyi paran varsa 5070 5060 Ti'dan iyi.

Yayını 2K verip kayıt almayı denedin mi ? Yapmıyorsa 4K'da GPU yetmediğinden olabilir. Bir de AV1'i şu anda sadece Youtube kullanıyor, sanırım sen de oradan deniyorsundur.

Yayın yaparken aynı anda da kayıt alıyorsun diye anladım yazdıklarını okurken acaba yanlış mı anladım. Yoksa sadece kayıt mı alıyorsun ?

Yayını 2K verip kayıt almayı denedin mi? Yapmıyorsa 4K'da GPU yetmediğinden olabilir. Bir de AV1'i şu anda sadece YouTube kullanıyor, sanırım sen de oradan deniyorsundur.

Yayın yaparken aynı anda da kayıt alıyorsun diye anladım yazdıklarını okurken acaba yanlış mı anladım. Yoksa sadece kayıt mı alıyorsun?

Yayın değil sadece kayıt alıyorum. Daha doğrusu şöyle X264 yani işlemciden yayın açıyorum onunla ilgili bir sorunum yok :) şu an sorunumuz 4K AV1 belirttiğin ayarlarda sadece kayıt alırken bile P6-P7 presetlerinde encode drop yapması. Veya P5 kalıp bitrate i 30 değil 35 yaptığımda da aynı şekilde encode drop atması bu OBS üzerinde çok belli olmuyor ama kayıt bitip açınca direkt zaten kareler atlayarak ilerliyor. Kısacası yayın ile alakamız yok sadece kayıt için. :)

2K'da denediğinde bir sıkıntı oluyor mu peki ? Nvidia'nın 5000 serisi sürücüleri de tam oturmadı, bazen problem çıkartabiliyor. Sürücü problemi yüzünden yapıyor olabilir mi emin değilim.

2K'da denediğinde bir sıkıntı oluyor mu peki ? Nvidia'nın 5000 serisi sürücüleri de tam oturmadı, bazen problem çıkartabiliyor. Sürücü problemi yüzünden yapıyor olabilir mi emin değilim.
2K da denemedim ama 4K kayıt artık standartlaştırdım kendim için. Gameready sorunlu hala zaten obs de boşta bile average render time acayip sapıtıyor fps i bile 60 altına çekiyor farklı bir sekme açınca pc de. Studio Driver kullanıyorum şuan daha stabil ama dediğim gibi eğer 5070 ve 5060Ti aynı encode çipine ve aynı encoder decoder sayısını sahip olmasına rağmen saf gücü daha yüksek olduğu için eğer fark yaratacaksa iade sürem geçmeden 5070'e geçebilirim. Bunun için de birilerinin test etmesi gerekiyor. Bu oyunda da olmak zorunda değil ama diğer testler için iki kartında kişinin elinde olması gerekiyor ki statik testlerde karşılaştırabilelim. Kimse AV1 encode testi yapmamış. Bu kartların en büyük özelliklerinden biri bence yoksa tercih edilecek kartlar değil. @Recep Baltaş siz yardımcı olabilir misiniz?

2K'da dediğin ayarlarda sorun çıkartmıyorsa 4K'da belki GPU gücü yetmiyordur diye düşünüyorum.

Bende 4060Ti 16GB var ama monitörüm 2K. Bir de benim işlemcim seninkine nazaran düşük kalıyor. Test etmeyi denesem doğru bir sonuç vermeyebilir belki.

2K'da dediğin ayarlarda sorun çıkartmıyorsa 4K'da belki GPU gücü yetmiyordur diye düşünüyorum.

Bende 4060Ti 16GB var ama monitörüm 2K. Bir de benim işlemcim seninkine nazaran düşük kalıyor. Test etmeyi denesem doğru bir sonuç vermeyebilir belki.
Anladım, yani evet doğru çıkmayabilir onun için statik testler daha mantıklı. Şöyle bir şey yapacağım. İadeyi ayın 15 ine kadar yapabiliyorum. Şimdi 5070 i satın aldım. Gelince ben karşılaştırıp bir şekilde burada paylaşmaya çalışırım artık. İşin içerisinde olan arkadaşlar da hiç bilgi paylaşmadıkları hep kendilerine sakladıkları için böyle işlerle biz uğraşıyoruz.

İade talebini de oluşturdum zaten aynı satıcı kendileriyle de görüşmüştüm sipariş verdiğimde.

Dosya Ekleri

• 1746894065496.webp
    1746894065496.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 62
  • 1746894679851.webp
    1746894679851.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme: