RTX 5060 Ti 16 GB vs RTX 4070 Super

ariendel

Uzman
25K bandında 2. el bu iki kartı buldum. Saf güçte 4070S'nin önde olduğunu biliyorum, fakat 5060 Ti teknolojisiyle öne geçebilir mi emin değilim.

4070 Super ile 2X MFG açarsın, zaten onun üstü artifact falan yapmaya başlıyor artık olduğu kadar.

Normalde güncel teknolojileri beğeniyorum ve tavsiye ediyorum elbette ama RTX 4000 serisi ile RTX 5000 serisi arasında mevcut teknolojiler arasında tek fark MFG.

Ancak şu an harici yollardan RTX 4000 serisinde de MFG kullanılabiliyor. Elimdeki fazlalık RTX 4060 ile test ettim çalışıyor. Yine RTX 4000 serisi resmi olarak DLSS 5 destekleyecek ilerde ama şu an yine harici yollardan RTX 4000 serisinde DLSS 5 kullanılabiliyor, yine elimdeki RTX 4060 ile test ediyorum, çalışıyor.

Yani ileride ne olur bilinmez ama mevcut durumda aralarında teknoloji farkı kalmadı gibi görünüyor diyebiliriz. Bu yüzden raster performansı olarak daha iyi olan RTX 4070 Super almak sanırım daha iyi olacak.

Tabiki de 4070 Super. 5060Ti dediğin kart düz 4070'in bile dengi değil 4060 Super'den bozma bir model ve fiyatını da kesinlikle hak etmiyor.

Teşekkürler hocam, o aradaki teknoloji farkı biraz kafamı karıştırdı fakat şu an RTX 2060 ile bile Optiscaler üzerinden belli şeyleri kullanabiliyoruz. Eminim RTX 4070 Super ile dediğiniz şeyler de çalışacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 4000 serisi kartlar Frame Generation teknolojisini destekliyor. MFG denilen 4x desteği yok, bence gerek de yok. 2x çoğu durumda fazlasıyla yeterli zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de RTX 4060'la çalıştırıyorum. RTX 4070 Super ile de çalışacaktır. Doğru seçim. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…