RTX 5060 Ti 16 GB vs RX 9060 XT 16 GB

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sunless
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    16gb rtx

Sunless

Üyecik
Sizce hangisi alınmalı, hangisi daha F/P? Bir PC dizeceğim de hangisi daha iyi olur? Bütçe 40.000 TL civarında, 40.000 civarında daha iyi bir sistem varsa önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rodeon kullanıcısı olarak söylüyorum Nvidia al ai konularında çok ihtiyacın olucak bugün değilse yarın!

5060 Ti`lı sistemi al. Ucuzluk açısından AMD kartı daha iyi de performans açısından Nvidia. Her oyunda birkaç FPS en az basıyor ki teknoloji açısından DLSS her oyunda daha fazla FPS veriyor olarak gözüküyor videoları izlersen karşılaştırmalarını. AMD, kusura bakmasın kimse ama fakir işi halen. Nvidia her yönden öndeler AI olsun, FPS olsun, teknolojik yönden olsun. AMD sadece ucuz olduğu için biraz seviliyor ama o fiyata birazcık daha koyup Nvidia almak varken AMD alınmaz ekran kartları en azından.

Aralarında VRAM ve kas gücü arasında bir fark yok. Fiyat olarak birbirlerine çok yakın. Nvidia bu eşleştirme de neredeyse her konuda daha üstün birde Multi Frame gen teknolojisi de var ayrıca. Ama bunu kullandığında 2x'te kullan 3-4x aşırı ağırlaştırıyor. 2x yine iyi çalışıyor.

40 bin TL bütçe ile kesinlikle NVIDIA tercih etmek daha doğru olur. Kaliteli parçalarla 5060 Ti 16 GB sistem toplanabilir.

Ekran kartının 16 GB VRAM olmasına dikkat et. RAM 16 GB olacak en az zaten ama tek RAM çubuğu değilde mesela 8x2 diye olması lazım. SSD Kingston falan varsa 500 TL fazlasına ona değiştir. İşlemci soğutucusunu ayrı olarak Phantom Spirit al alabildiğin kadar ucuz bir sistem bul. Mesela aşağıda attığım sistemde Kingston olarak değiştir SSD`yi ve kalan parayla Assassin King işlemci soğutucusunu al.

Rodeon kullanıcısı olarak söylüyorum Nvidia al ai konularında çok ihtiyacın olucak bugün değilse yarın!
Sizce amd nvidiayı yakalayamaz mı hocam? Son dönemlerde güzel gelişmelere adım atıyorlar gibi. Bu sene amdye redstone vs. de gelecek, bence farkı kapatırlar.

Olabilir hocam, şimdilik aradayım zaten. Sanırım nvidiaya sarkacağım hazır güzel fiyatlı bir sistem bulmuşken. 40k ya 5060ti 16gb gözüme güzel geldi.

Sizce multi frame gen 9060'a gelmez mi hocam? Yeni bir kart olduğu için birçok güncellemeler var önünde bence mfg gelmesi olası.

40 bin TL bütçe ile kesinlikle NVIDIA tercih etmek daha doğru olur. Kaliteli parçalarla 5060 Ti 16 GB sistem toplanabilir.
Bu linkteki sistem gayet hoşuma gitti, fiyatına göre cidden güzel. Nvidia o yüzden bana da güzel bir fikir gibi geliyor.

Şahsen ben 9060XT alıp diğer parçaları daha kaliteli tutardım.
Yani evet, 9060 kasayla 5060ti kasa arasında yaklaşık 5k fiyat farkı var (36k ya 41k) ve bu fiyatın üstüne biraz daha ekleyip 2k monitör almak saçma gelmiyor. Biraz daha araştırmam gerekli bence.

Hocam burdaki sistem daha iyi gibi ya, ne dersin? Özelleştirmelerle vs yine benzer fiyat oluyor ama bence direkt 41klığı almak daha mantıklı.

@Sunless, AMD'ye gelse bile Nvidia gibi olmaz sana şöyle örnek vereyim.

Call of duty warzone oyununda Dlss frame generation (Multi Frame gen değil normal olan) kullanıyordum. Akıcılığı inanılmaz derecede artırıyordu. Nvidia denetim masasından dikey eşitleme açık yapıp kenarların yırtılmasına arada bir gelen kasmanın önüne geçip çok rahat oynuyordum. 158 FPS alıyordum ortalama. Birde AMD FSR Frame generation açıp kullanayım dedim. Sözde fps 200-250 arası ama 30 FPS hissiyatı veriyordu. AMD elbet getirebilir ama vasat olur. Gelse bile işe yaramaz.

İkisi de aynı bütçedeki kartlar değil. 40K'ya ben olsam ikinci el RX 7800 XT(17k civarı) geri kalan parayla sıfır sistem dizerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…