Bütçe
23.000 TL
Monitörü de yükseltsin bence, 1080p için fazla değil mi 16 GB VRAM? Ben de 16 GB VRAM kullanıyorum. 8 GB'a yaklaşmıyor bile 1080p'de.
Hocam iyi de alınabiliyorken 16 GB almak varken 1080p'de DLSS ve MFG pek kullanılmasına gerek bile yok. İleride monitör aldığında VRAM yüzünden başı ağrımayacak.

Şimdi 5060 Tİ 8GB alırsam hiçbir şeyi değiştirmeyeceğim. Ama 9060Xt alırsam işlemciyi darboğaz yüzünden değiştirmek zorunda kalacağım. Bir de DLSS 5 teknolojisi çok hoşuma gitti yine kararsız kaldım.

Şimdi 5060 Tİ 8GB alırsam hiçbir şeyi değiştirmeyeceğim. Ama 9060Xt alırsam işlemciyi darboğaz yüzünden değiştirmek zorunda kalacağım. Bir de DLSS 5 teknolojisi çok hoşuma gitti yine kararsız kaldım.
Sorun şurada hocam, 5060Ti'ın o gördüğünüz kas gücünü şimdi olmasa bile ileride kullanamayacaksınız. Ultra'da oynayabilecekken Medium'da oynamanız gerekecek VRAM yetmediği için.

O işlemciyle 2 kartta da darboğaz yaşarsınız. VRAM avantajı sebebiyle 9060XT daha mantıklı, aynı fiyat skalasında 8GB'lık kart alınmaz.

Şimdi 5060 Ti 8 GB alırsam hiçbir şeyi değiştirmeyeceğim. Ama 9060XT alırsam işlemciyi darboğaz yüzünden değiştirmek zorunda kalacağım. Bir de DLSS 5 teknolojisi çok hoşuma gitti yine kararsız kaldım.

İleride 2K veya 4K monitöre geçtiğinde orada patlama durumu olacaktır VRAM tarafında. O yüzden bunları da düşün.