FPS oynayacaksan neden 2K monitör alıyorsun ki? 5060 Ti ile Valorant'ta 500FPS alabilirsin. Düşük ayarlarda. Fakat Battlefield 6 oynarken 500FPS alamazsın.

Battlefield 150 200 yeter 😁 bilmem OLED monitör almak istiyorum üstadım gecikme düşük diye. Oyunu ben daha güzel grafiklerle oynamayı seviyorum. IPS monitörlerin görüntüsü iyi mi sizce OLED kadar? Hem OLED 1080p görmedim maalesef.

Ryzen 5 7600X & RTX 5060 Ti kombinasyonu ile R6'da 2K DLSS kalite düşük grafiklerde 300-350 FPS arası alıyorum. BF6'da 500'leri görmek çok zor. MFG ile olabilir fakat rekabetçi bir oyunda açmanı önermem. Monitör hertz değerinize sabitleyebileceğimiz 200-240 FPS rekabetçi bir oyun için yeterlidir. Gerisi algısal bir fark veya çok profesyonel bir beklenti oluyor.

FPS oynayacaksan neden 2K monitör alıyorsun ki? 5060 Ti ile Valorant'ta 500FPS alabilirsin. Düşük ayarlarda. Fakat Battlefield 6 oynarken 500FPS alamazsın.
Eskiden olsa ben de 1080P almasını önerirdim fakat 2K ekran rekabetçi oyunlarda bile kaliteyi hissettiriyor. Şahsi önerim 2K, DLSS quality, low grafik ayarları ve FPS sınırlaması ile oynaması olur. Çok yüksek FPS takıntısı olmayan herkese 2K öneriyorum. Tabii ki sistemi yeterli geliyorsa.

IPS monitörlerin görüntüsü iyi mi sizce OLED kadar?
OLED başka bir dünya. Bütçe yetiyorsa düşünmeden al derim. IPS panellerdeki IPS glow ve düşük kontrast oranı loş ortamda oyun oynarken pek güzel bir deneyim sunmuyor. Hiç OLED kullanmadım fakat izlediğim videolardan farkı rahatlıkla görebiliyorum. Bütçeni bilmiyorum fakat senin yerinde olsam RTX 5070 & OLED kombinasyonu yapmaya çalışırdım. Fazladan alacağın 40-50 FPS OLED ekranda aldığın keyiften daha önemsiz olacaktır.

Son düzenleme:
İşlemcim 9800X3D. Şu an 500 alıyorum ama 1080p hocam. Bir de grafik yükseltmek istiyorum ve fakat 3060 Ti %1 FPS çok düşüyor. O sebepten dedim geçeyim hem OLED hem 2K.

Ne alacağız o zaman... Valorant için DLSS olur mu ayrıca? 5070 RAM sorunu var.

Ne önerirsin üstadım?

Valorant ve CS2'de DLSS yok ve gelecek gibi gözükmüyor, 9060XT alın fakat bence ikinci elden temiz RX 9070XT, RTX 4070S, RTX 5070 falan bakabilirsin.

5060 Ti o fpsleri veremez 2K'da yüksek ihtimalle.

OLED görüntü kalitesi olarak daha iyi. OLED 1080p TV var. Fakat monitör özelinde yok diye biliyorum.

O yüzden 2K alayım dedim hocam. Veya 500 hz üzeri ips mi alsam?
Ryzen 5 7600X & RTX 5060 Ti kombinasyonu ile R6'da 2K DLSS kalite düşük grafiklerde 300-350 FPS arası alıyorum. BF6'da 500'leri görmek çok zor. MFG ile olabilir fakat rekabetçi bir oyunda açmanı önermem. Monitör hertz değerinize sabitleyebileceğimiz 200-240 FPS rekabetçi bir oyun için yeterlidir. Gerisi algısal bir fark veya çok profesyonel bir beklenti oluyor.

Eskiden olsa ben de 1080P almasını önerirdim fakat 2K ekran rekabetçi oyunlarda bile kaliteyi hissettiriyor. Şahsi önerim 2K, DLSS quality, low grafik ayarları ve FPS sınırlaması ile oynaması olur. Çok yüksek FPS takıntısı olmayan herkese 2K öneriyorum. Tabii ki sistemi yeterli geliyorsa.

OLED başka bir dünya. Bütçe yetiyorsa düşünmeden al derim. IPS panellerdeki IPS glow ve düşük kontrast oranı loş ortamda oyun oynarken pek güzel bir deneyim sunmuyor. Hiç OLED kullanmadım fakat izlediğim videolardan farkı rahatlıkla görebiliyorum. Bütçeni bilmiyorum fakat senin yerinde olsam RTX 5070 & OLED kombinasyonu yapmaya çalışırdım. Fazladan alacağın 40-50 FPS OLED ekranda aldığın keyiften daha önemsiz olacaktır.
Ben de öyle yapmayı düşünüyorum üstadım. Haklısın, oled yanma sorunundan korkuyorum. Bir de ekran büyük alışabilir miyim, Valorant için?

Ben de öyle yapmayı düşünüyorum üstadım. Haklısın, oled yanma sorunundan korkuyorum. Bir de ekran büyük alışabilir miyim, Valorant için?
27'' 2K gayet keyifli bir deneyim sunuyor. Ben de yıllarca 1080p 24-24.5 monitör kullandım, 27'' ekrana alışmam bir iki hafta sürdü.

Valorant ve CS2'de DLSS yok ve gelecek gibi gözükmüyor, 9060XT alın fakat bence ikinci elden temiz RX 9070XT, RTX 4070s, RTX 5070 falan bakabilirsin.

AMD ekran kartı değil de 5070 olabilir üstadım.

Ben şahsen rekabetçi oyun oynarken görüntü kalitesini önemsemiyorum. 1080p bir monitör alırdım. Ama senin kararın.
Görüntü yükselince keyif artıyor bence hocam.

Ben şahsen rekabetçi oyun oynarken görüntü kalitesini önemsemiyorum. 1080p bir monitör alırdım. Ama senin kararın.

Görüntü yükselince keyif artıyor bende.

27" 2K gayet keyifli bir deneyim sunuyor. Ben de yıllarca 1080p 24-24.5 monitör kullandım, 27" ekrana alışmam bir iki hafta sürdü.

Valorant oynamak zor mu peki oyunu takip etmek? Keyif arttı mı? Hayırlı olsun.

AMD ekran kartı değil de 5070 olabilir üstadım.

Görüntü yükselince keyif artıyor bence hocam.

Görüntü yükselince keyif artıyor bende.

Valorant oynamak zor mu peki oyunu takip etmek? Keyif arttı mı? Hayırlı olsun.
Valorant değil de BF1, R6, Starwars BF2 gibi rekabetçi oyunları denedim. 2K'nın verdiği hazzı görünce 1080p'de alacağın fazladan 50-60 FPS'yi önemsemez hale geliyorsun.