Ryzen 5 7600X & RTX 5060 Ti kombinasyonu ile R6'da 2K DLSS kalite düşük grafiklerde 300-350 FPS arası alıyorum. BF6'da 500'leri görmek çok zor. MFG ile olabilir fakat rekabetçi bir oyunda açmanı önermem. Monitör hertz değerinize sabitleyebileceğimiz 200-240 FPS rekabetçi bir oyun için yeterlidir. Gerisi algısal bir fark veya çok profesyonel bir beklenti oluyor.
Eskiden olsa ben de 1080P almasını önerirdim fakat 2K ekran rekabetçi oyunlarda bile kaliteyi hissettiriyor. Şahsi önerim 2K, DLSS quality, low grafik ayarları ve FPS sınırlaması ile oynaması olur. Çok yüksek FPS takıntısı olmayan herkese 2K öneriyorum. Tabii ki sistemi yeterli geliyorsa.
OLED başka bir dünya. Bütçe yetiyorsa düşünmeden al derim. IPS panellerdeki IPS glow ve düşük kontrast oranı loş ortamda oyun oynarken pek güzel bir deneyim sunmuyor. Hiç OLED kullanmadım fakat izlediğim videolardan farkı rahatlıkla görebiliyorum. Bütçeni bilmiyorum fakat senin yerinde olsam RTX 5070 & OLED kombinasyonu yapmaya çalışırdım. Fazladan alacağın 40-50 FPS OLED ekranda aldığın keyiften daha önemsiz olacaktır.