cakiiiiiii3

Uzman
5060 Ti 16 GB aldım, taktım. Valorant'ta takıldi, FiveM'de arada takılıyor. Normal mi takılması? Biraz beklemem gerekiyor mu?

Arkadaşlar FiveM paylaşıyorum. 5 dakikaya.

@Caner Uncu @SunseTTime
Hocalarım merhaba. Ilk taktigimda takilma vardi Valorant'ta, FiveM de GTAV de. Ondan dolayi format attim. Formattan sonra Valorant'ı yükledim ve format atmadan önceki halinden çok daha iyiydi. Hani format atmadan önce oymatmayacak derecedeydi ama şu an çok nadir giriyor. Bu büyük ihtimalle shader cache kaynaklı düzelir herhalde. Sonrasında GTAV yükledim. İlk açtiğimda deli gibi takıldi. Sonra NVIDIA App'ten 120 FPS'e sabitledim. Bir anda takılmalar gitti. Onceki AMD ekran kartinda da sabitlemistim ancak polislerle catisirken havadan gelen helikoptere sıkarken takılıyordu. Bunda denedim takılmadı.
O Valorant'taki düzelir değil mi? FiveM'de deneyeceğim bir de, FiveM'de FPS sabitleme var mı? Bir de format atmadan önce Squad'a giremiyordum. Yarın indirip deneyeceğim girebilecek miyim diye.
Farz edelim ki aynı sorun devam ediyor FiveM'de vs. O zaman ne yapacağım? Ben diyorum ki bizim burada bilgisayarcı var. Götüreyim baksın o da test etsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
@cakiiiiiii3, monitor hertz degerine gore FPS cap + G-Sync kombinasyonu her zaman daha hissettirecektir. Forumda goruyorsun en iyi sistemlerde bile her oyunda stabilite saglanamiyor. Shader cashe olayi da dogru, kullandikca daha da iyi hale gelebilir. Az dene bakalim.

@cakiiiiiii3, monitor Hertz degerine gore FPS cap + G-Sync kombinasyonu her zaman daha hissettirecektir. Forumda goruyorsun en iyi sistemlerde bile her oyunda stabilite saglanamiyor. Shader cashe olayi da dogru, kullandikca daha da iyi hale gelebilir. Az dene bakalim.

FPS cap nedir? Bir de FiveM sabitleme GTA V'yi sabitlesem aynı değil mi? Hocam bu shader cache NVIDIA'da hemen gelmiyor muydu ya?

@cakiiiiiii3 FPS sınırlamasını kastediyorum. Atiyorum 240Hz bir monitor icin 235-239 FPS sınırlaması sistemi G-Sync çalışma aralığında tutacağı için çok daha akıcı ve güzel bir görüntü sunar. Ayrıca ekran kartı kullanimini dusurerek sistem ömrünü olumlu yönde etkiler, sıcaklıkları makul seviyede tutar.

Bir diğer konu oyun optimizasyonu. Her oyunu aynı performans ile oynamayı bekleyemezsin. Fakat DLSS desteği olan oyunlarda kesinlikle yukarıda bahsettigim FPS sınırlama ve G-Sync kombinasyonuna DLSS kaliteyi de ekle. Ekran bildigin butter smooth olacaktır.

MFG çok önermem fakat akıllı kullanılırsa o da işe yarıyor. Mesela hikayeli bir oyunda FPS sınırlaması + G-Sync + DLSS kalite + MFG yaparsan atıyorum 180 FPS'ye sınırladığın oyun yapay kareler sayesinde %1 low'u bile "neredeyse" 180'e sabitleyecektir. Bu akıcılığı başka hicbir yerde bulamazsın. Spider-Man Remastered isimli oyunda dene, bayılacağına eminim.

@SunseTTime, hocam ben daha çok valorant, cs2 , Fivem , squad gibi oyunlarda takılıyorum ve bunlarda dlss kullanmam gecikmeyi arttiracak muhtemelen. Ondan hepsinde nvidia app'dan 237 ye sabitleyeceğim. Valorantta sabitlemem biraz çözdü bir de birkaç gün ön belleği toplayayim. Bu önbellek ayarları var. Kapatma 1gb 5 gb gibi. Onu ellemeli miyim ?