semozin

Uzman
Merhaba,

Yakın zamanda RTX 5060 Ti satın aldım. DDU ile bütün driverları kaldırdım. Şimdi 4 3 oynarken ek 1'deki gibi crosshair böyle gözüküyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan ölçeklendirmeyi ekrana geçirince düzeliyor fakat görüntü akıcı olmuyor.

Yardımcı olur musunuz?

IMG_9748.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Yakın zamanda RTX 5060 Ti satın aldım. DDU ile bütün driverları kaldırdım. Şimdi 4 3 oynarken ek 1'deki gibi crosshair böyle gözüküyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan ölçeklendirmeyi ekrana geçirince düzeliyor fakat görüntü akıcı olmuyor.

Yardımcı olur musunuz?

Eki Görüntüle 200056
Görüntü bozulması sorunu için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Sürücü Güncellemesi:
- NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son sürücüleri indir ve kur.

2. Monitör Ayarları:
- Monitörün çözünürlük ayarlarını kontrol et. Oyun ekranının monitör çözünürlüğüyle tam uyumlu olduğundan emin ol.

3. Ekran Ölçeklendirmesi:
- NVIDIA Denetim Masası'nda, "Ekran" menüsünden "Ekran Ölçeklendirmesi" ayarlarını kontrol et.
- “Görüntüye Tam Ekran” seçeneğini seçmeyi dene.

4. Oyun Ayarları:
- Oyundaki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsin. Özellikle, anti-aliasing ve gölgeleri azaltmayı göz önünde bulundur.

5. Görüntü Senkronizasyonu:
- NVIDIA Denetim Masası altında "3D Ayarlarını Yönet" kısmında, "Dikey Senkronizasyon"u açmayı deneyebilirsin.

6. Kablo Kontrolü:
- Ekran kartı ile monitör arasındaki kabloyu kontrol et. Gerekirse HDMI veya DisplayPort kablosunu değiştirmeyi deneyebilirsin.

7. Sıcaklık Kontrolü:
- Oyun sırasında GPU'nun sıcaklık değerlerini kontrol et. Aşırı ısınma görüntü bozulmasına neden olabilir.

8. Test Edin:
- Tüm bu adımları uyguladıktan sonra oyunu tekrar açıp testi yap.

Bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla detay sağlamanızı isteyebilirim.