user44

Uzman
Merhaba öncelikle sistem bilgilerim:
  • Ryzen 5 5600.
  • Palit RTX 5060 Ti 16 GB.
  • MSI A520M a Pro.
  • Hikvision 2x16 3200MHz CL 16 RAM.
  • MSI MAG A650bn Power Supply.
  • Agi 1TB gen 3 2100/1600 M.2 SSD.
Sistemimi birkaç gün önce yükselttim. Anakart ekran kartı ve RAM'ler değişti fakat FPS oyunu oynayamıyorum şu anda, aşırı derecede mikro takılma yaşıyorum. Bundan önce 7700XT kullanıyordum ve sadece Valorant'ta yüksek FPS almama rağmen takılma yaşıyordum. Hadi diyelim ki son güncellemeler vs Valorant bozuldu şu anki sistemimde bütün FPS oyunlarında anlık takılmalar yaşıyorum: CS2, Valorant, PUBG, Fortnite.

RTX 50 serisi hakkında çok şikayet var ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Destekleyen bütün driverları denedim NVIDIA App olmadan temiz kurulum yaptım ama nafile. Hikayeli oyunlarda da anlık takılmalar yaşıyorum. Online kadar rahatsız etmiyor tabii ki ve hiçbir hata vermeden oyunda donup atıyor. Bugün yaşadım 2 defa.

Donanımsal olarak diğer parçaları test ettim hiçbirinde sorun çıkmıyor. Ekran kartım FurMark'ta sorunsuz. İşlemcim 45dk AIDA64 sorunsuz Memtest86 RAM'ler sorunsuz geçti. SSD sağlığım yüzde 97. OCCT Power test yaptım PSU sorunsuz. Anakartım thermal throttle yapmıyor. Parçalarım serin çalışıyor.

Windows 11 24H2 23H2 Windows 10 denedim. Anakart ayarlarımda ReSize BAR kapalı sadece XMP açık. Grafik ayarlarımdan donanım hızlandırmalı GPU ayarı kapalı. Denemediğim yazılımsal bir yöntem kalmadı sanırım. BIOS sürümüm güncel chipset Audio ve Ethernet driver kurulu ekran kartımın VBIOS güncellemesi yapıldı. LatencyMon ile kontrol ettiğimde çok yüksek şekilde NVIDIA driver DPC latency gösteriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hikvision RAM, Agi SSD ve Palit ekran kartı. Ben sorun Palit kaynaklı diyorum.

Online kadar rahatsız etmiyor tabii ki ve hiçbir hata vermeden oyunda donup atıyor. Bugün yaşadım 2 defa.

Doğrudan arızalı ekran kartı anlatıyor gibisin. Servise yolla derim.

Son düzenleme:
Hikvision RAM, AGI SSD ve Palit ekran kartı. Ben sorun palti kaynaklı diyorum.

Doğrudan arızalı ekran kartı anlatıyor gibisin. Servise yolla derim.

Hocam donanımsal bir sorun olsa FurMark'ta belli olmaz mı?
Ve ekran kartını aldığım arkadaşım kendi sisteminde bir sorun yaşamadığını belirtti.
Neredeyse yazılımsal olarak bütün yolları denediğim için driver kaynaklı olduğunu düşünüyordum.

RTX 50 serisi hakkında çok şikayet var ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Destekleyen bütün driverları denedim NVIDIA App olmadan temiz kurulum yaptım ama nafile.
Son gelen sürücüler ile çözüldü bu sorun, sürücü ile alakalı değil. Donanımsal bir sorun gibi duruyor.

Son düzenleme:
Her zaman olmuyor. RDR 2 gibi oyunlarda daha belli olabiliyor.

Diğer parçalarla yaptığım testlerde sorun çıkmadı. Ekran kartı kalıyor geriye. Furmak'ta hata vermemesine rağmen o zaman servise gönderiyorum.

Hem ekran kartım hem işlemcim arızalı çıktı teşekkür ederim cevabınız için.

Ekran kartım ve işlemcim sıfır olarak elime ulaştı. Sisteme taktım fakat aynı sorunları yaşamaya devam ediyorum Valorant Forza ve rematch denedim FPS düşmesi yaşadım BIOS güncel.

Diğer parçalarla yaptığım testlerde sorun çıkmadı. Ekran kartı kalıyor geriye. Furmak'ta hata vermemesine rağmen o zaman servise gönderiyorum.

Ekran kartım ve işlemcim sıfır olarak elime ulaştı. Sisteme taktım fakat aynı sorunları yaşamaya devam ediyorum Valorant Forza ve rematch denedim FPS düşmesi yaşadım BIOS güncel.

Bu da latencymoon sonucu 576.88 driver kurdum ama hala FPS düşmesi yaşıyorum.

@Recep Baltaş, hocam bu defa fikriniz nedir? Ekran kartım ve işlemcim değişmesine rağmen hala anlık takılma yaşıyorum.

Dosya Ekleri

• b.webp
    b.webp
    84,8 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:

Bu da latencymoon sonucu 576.88 driver kurdum ama hala FPS düşmesi yaşıyorum.

@Recep Baltaş, hocam bu defa fikriniz nedir? Ekran kartım ve işlemcim değişmesine rağmen hala anlık takılma yaşıyorum.
Kankam noldu ? Hallettin mi bende palit 5060ti almayı düşünüyorum onerir misin?