RTX 5060 Ti vs RX 7800 XT

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 283
  • Etiketler Etiketler
    rx 7800xt
Bütçe
24.000 TL
Makaleler
9
Yer
Mersin | Lefkoşa
Merhaba bir sistem dizdim ancak ekran kartı konusunda çok kararsız kaldım. Sistemi genel olarak hikayeli oyunlar oynamak için topluyorum bu yüzden NVIDIA daha sıcak geliyor bana gerek DLSS teknolojisi olması açısından gerekse teknolojik olarak AMD'den bi'tık üst olması açısından ancak test videolarının çoğunda DLSS ve FSR kapalı olduğunda gerek 1080p gerekse 2K'de AMD tarafı performans olarak daha iyi geliyor. Şahsen aşırı bi'e-spor oyunlarını oynayan birisi değilim onu da eklemek istiyorum.
Topladığım sistem şu şekilde oldu;

Bütçe konusunda ise 24.000TL'ye kadar ekran kartına ayrım sağladım şu anda.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Daha önce de söylediğim gibi:

Ayrıca madem ekran kartı için 24k bütçe ayırdın, eğer sınırlarını biraz daha zorlayabilirsen 27k-28k bandında RTX 5070 bulunuyor.

@Şişman Adam, evet mesajınız aklımda zaten o nedenle yeniden konu açtım. Bütçe artırımı yapamam şu anda maalesef. 5070 için çift fanlı modeller o fiyatta 3 fanlı modeller ise 30 binden başlıyor. Ayrıca 12GB olması ileriye dönük olarak pek işlevsel gelmiyor gözüme tabi araştırmak lazım üstünkörü konuşuyorum. Teşekkür ederim. Biraz daha bakınıp sanırsam 5060 Ti 16GB modelini alacağım.

RAM kıs 5070'e çık derim ben. 12 GB VRAM 5070 gibi bir kart için gayet yeterli. 7800XT mevcut fiyatlandırma da genel oyuncu için tercih edilebilecek bir kart değil. Sadece Rust gibi DLSS, RT veya FSR kullanılmayan sırf raster gerektiren oyunlar için belki tercih edilebilir.

Uzun süre kullanacak isen 5070 al 12 GB olması hakaret ama zaten NVİDİA bu zımbırtıları kullanmanı istiyor. 5070 al geç bütçeyi çıkartabilirsen.

RT önemsiyorsan 9070 XT, yoksa 9070. 1080p için yeni çıkacak 9070 GRE düşünülebilir. Tabii performansı nasıl testlere bakmak lazım çıkınca. 4K için değilse bu nesil NVIDIA'dan uzak dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…