CRT_User
Yetkin
Üstelik rasterizasyon yani saf kas gücü olarak 9070XT ufakta olsa RTX 5070 Ti'dan daha performanslı. Bazı kullanıcılar geçmişteki sorunlar sebebi ile AMD'ye karşı fazlasıyla önyargılı ve pimpirikli. RX6000 ve 7000 serisindeki tüm problemlerden arındırıldı 9000 serisi kartlar, ön yargıları kırmak lazım artık.
CUDA'dan yararlanmayacaksanız temelde aynı performansı alacağın karta 10-15k fazladan vermek parayı havaya saçmaktan farksız. İşlemciyi upgrade edersin o paraya.
Ayrıca objektif olmakta fayda var. RTX 5000 ailesi RX9000'den daha sorunlu, RTX5000'de ilk partilerde rop ünitelerinin eksik olduğu ortaya çıktı bu durum başlı başına bir fiyaskoydu adeta ve sürücüler de ciddi sıkıntılar barındırıyordu ve halen devam ediyor driver sorunları peki bunlar neden konuşulmuyor?
Yıl olmuş 2026, Unreal Engine 5 piyasayı domine etmiş, oyunlar path tracing ile geliştiriliyor, sen hala 9070 XT rasterda RTX 5070 Ti'ı geçiyor diyorsun.
O 10-15k fark sadece CUDA için mi veriliyor? En basitinden DLSS'in görüntü kalitesindeki üstünlüğü, frame Generation'ın pürüzsüzlüğü, reflex teknolojisinin gecikme avantajı + ray reconstruction vsvs. Ve en önemlisi kafa rahatlığı tak çalıştır konforu. Ayrıca o 10-15K'yı havaya saçmıyoruz ki kartı ikinci elde satarken ölü fiyata değil, değerinde satarak o parayı zaten geri alıyoruz. Mesela iPhone'u satarken android kadar değer kaybediyor mu?
RTX 5000 serisinin ilk üretim partilerinde yaşanan o rop eksikliği donanımsal bir fiyasko bunu kimse inkar etmiyor. NVIDIA'nın yaşadığı olay bir üretim parti hatasıdıydı. Hatalı üretim tespit edilir, firma kartı garantiden değiştirir veya RMA ile yenisini verir, konu kapanır.
AMD'nin düşük ışın izleme performansı, hantal sürücü mimarisi veya yüksek güç ısı dengesizliği ise bir hata değil, mimarinin gerçeğidir.
Son olarak geçmişteki sorunlar yüzünden AMD'ye önyargılısınız cümleni düzeltelim.